Historických 7 dní hříchů se představí na prestižním festivalu v Moskvě

Historických 7 dní hříchů se představí na prestižním festivalu v Moskvě
„Po úspěchu na Slovensku, kde jsme dostali prestižní ocenění Igric v hlavní kinematografické kategorii a zároveň dva herecké vavříny (Vica Kerekés a Attila Mokos), jsme splnili plán.“ Igric je nejstarším česko-slovenským filmařským oceněním.
Vica Kerekes
Vica Kerekés ve filmu 7 dní hříchů. | http://www.blueskyfilm.cz
„Účast na moskevském festivalu je pro každého filmaře mimořádná událost. Jedná se o filmovou přehlídku nejvyšší řady A, kterých je na světě jen dvanáct. Náš film je prostě dobrý, proto uspěl… “ říká Daniel Krzywoň, producent a spolutvůrce projektu. Jeho slova potvrzuje také účast snímku ve finále na belgickém Waterloo International Historical Film Festival, prestižní světové přehlídce hraného válečného filmu. Snímek 7 dní hříchů se dostal mezi 8 vybraných válečných filmů z celého světa, které budou v říjnu soutěžit o prize money.
9. rota
Z Bondarčukova úspěšného filmu 9. Rota. | Gemini Film
V současné době tým společnosti DP film připravuje červnovou cestu do Moskvy, kde se tvůrci filmu mimo jiné potkají s Fjodorem Sergejevičem Bondarčukem, slavným ruským režisérem, producentem a hercem, jenž v 7 dnech hříchů ztvárnil drsného důstojníka majora Uvarova. „Jsme poctěni, že si Fjodor Sergejevič v našem filmu zahrál, “ říká Urban a dodává, „účast takového esa v české filmu nemá doposud obdoby.“ Bondarčuk je v Rusku velmi vážená osobnost, jeho filmy vydělávají miliony dolarů po celém světě. Jako režisér získal věhlas za válečný velkofilm 9. Rota (2005), který byl za Ruskou federaci nominován na Oscara a vydělal 25 milionů USD. V letošním roce bude mít premiéru jeho nový válečný velkofilm Stalingrad (2013) natočený ve 3D.

Trailer z filmu Stalingrad:

Nový český film 7 dní hříchů bude v Rusku zastupovat právě Bondarčukova produkční a distribuční společnost Art Picture Group. Kam ale ve světě ještě snímek dále zavítá? Americký partner DP Filmu, distribuční společnost Blue Sky zajišťuje účast filmu 7 dní hříchů na festivalu Roberta Redforda Sun Dance. „Film určitě představíme i na některém z asijských festivalů,“ nechá se slyšet producent Krzywoň.