Kriminálka Staré Město - nové díly ve výrobě.

Kriminálka Staré Město - nové díly ve výrobě.
„Příběh začíná na železniční stanici v Bratislavě objevením mrtvoly muže ve vagónu vlaku z Prahy. Hned v úvodu je tedy patrný přesah případu do Čech. Při zjišťování totožnosti zemřelého vyjde najevo, že v tomto případě jde o něco víc, než jen o obyčejnou vraždu,“ uvádí Ján Sebechlebský. „V nové sérii bude víc napětí, postavy nebudou tak jednoznačné, jako v již odvysílaných dílech. Bude tu víc nedůvěry,“ zmiňuje režisér.
kriminalka-stare-mesto-nove-dily-ve-vyrobe
V nových příbězích jsme nezpracovali náměty skutečných událostí jako v první sérii, ale zvolili jsme cestu fikce,“ říká kreativní producent David Ziegelbauer z brněnského studia České televize. Policisté přijdou na stopu závažnému kriminálnímu případu, který propojuje všech šest dílů. „Zkombinovali jsme dostatek akčních scén s prvky moderních postupů vyšetřování tak, aby divák dostal vše, co od krimi žánru očekává,“ doplňuje producent.

Děj právě natáčených příběhů se opět odehrává především v Bratislavě a Praze. Vedle Zuzany Fialové se v nových dílech objeví Saša Rašilov (jeho roli Viktora hrál v první sérii Matěj Hádek). Dále hrají: Marko Igonda, Milan Lasica, Tibor Babarcai, Milan Kňažko, Linda Rybová nebo Jan Kanyza. Za kamerou stojí Tomáš Juríček.

Brněnské studio České televize vstupuje do projektu nejen finančně, ale podílí se také na samotném natáčení. „Poskytujeme osvětlovací a kompletní zvukovou techniku včetně profesionální osádky, grip-kamerovou jízdu s operátorem,“ doplňuje výkonná producentka Darina Levová. Česká televize zajistí i velkou část postprodukčních prací, zejména zvuku a grafiky.
Štáb natáčí až do konce července především v Bratislavě, na několik dnů se přesune do Prahy, Brna a dálnici D1.