19. týden-kinopremiéry: Halle Berry zachraňuje po telefonu, Susan Sarandon se účastní velké svatby a v Ostravě jsou upíři

19. týden-kinopremiéry: Halle Berry zachraňuje po telefonu, Susan Sarandon se účastní velké svatby a v Ostravě jsou upíři
Halle Berry
Vydat se můžete na Tísňovou linku (2013), kde bude krásná telefonní operátorka Halle Berry pomáhat unesené dívce. Komorní thriller nepřináší zrovna šťastně vystavěný scénář a dramaturgii, v rámci finančně úsporných dramat nicméně zabaví. Ale nenadchne. Tísňové lince dáváme 70%, recenze si přečtěte zde.
Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese
Do kin míří i Neuvěřitelná dobrodružství Teda Stonese (2012), dobrodružný animák španělské provenience. Výtvarná stránka není na takové úrovni, na jakou jsme zvyklí například od Pixarů a Disneyho. Volná inspirace Indianou Jonesem je nepopiratelná. Gagy místy povedené. Takže další kousek pro děti a rodiče. U tohodle dobrodružství se zabaví prostě všichni. Recenze najdete zde.
Susan Sarandon, Robert De Niro, Katherine Heigl
Velká svatba aneb Když herecké hvězdy mají plnit kinosály. Přijde vám ta scéna vtipná?
Chystá se Velká svatba (2013). Dorazí na ní Robert De Niro, Robin Williams nebo Susan Sarandon, ale i tak to bude poměrně nuda. Scénář je tuctový a vtípky působí velmi často nemístně. Tedy nutí se smát něčemu, co vůbec k smíchu není. Recenze si přečtěte zde.
Mekong Hotel
A teď jedna lahůdka pro příznivce artovek. Thajsko-britský snímek Mekong Hotel (2012) je zvláštní mozaikou fikce a reality. Film se odehrává na hranici Thajska a Laosu a za režií stojí Apichatpong Weerasethakul, autor úspěšného Strýčka Búnmího (2010). Pouze pro zasvěcené.
Isabel
Pokud je Mekong Hotel jen pro zasvěcené, potom je otázka, komu
František Strnad
je určen thriller Isabel (2013). Temný upírský "horor" se odehrává na Ostravsku, nemůže chybět Jarek Nohavica a sklepní tortura. Amatérština, vedle které jsou Babovřesky (2013) ne okresním přeborem, ale ligou! Recenze Isabel najdete zde.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.