Tržby v českých kinech: Diváky si podmanil Tom Cruise a animované filmy

Tržby v českých kinech: Diváky si podmanil Tom Cruise a animované filmy
Nevědomí
O posledním dubnovém víkendu shlédlo první dvacítku filmů na žebříčku top 20 necelých 60 tisíc diváků. Kromě novinek navíc zaznamenaly všechny snímky pokles. Žebříček ovládla i tentokrát akční sci-fi podívaná Nevědomí s Tomem Cruisem v hlavní roli. 2 miliony korun nechalo v pokladnách kin 14 tisíc diváků.
Zambezia
Druhá skončila Zambezia, animovaná novinka odkazující ke snímkům Legenda o sovích strážcích (2010) nebo Rio (2011). Snaživý člen sokolí letky do kin přivedl přes 9 tisíc diváků. Ti v pokladnách nechali 1.2 milionu korun. Snímek byl nasazen do 107 sálů (!), čemuž by odpovídala mnohem vyšší čísla.
Croodsovi
Croodsovi
Třetí Croodsovi s tržbami klesli hodně hluboko pod milion, na 730 tisíc korun. Na animovanou pravěkou rodinku se přišlo za víkend podívat 5 tisíc 253 diváků. Což je pokles o téměř 50%.
Lesní duch (2013)
Lesní duch (2013) | TriStar Pictures
Na čtvrtém místě řádí Lesní duch (2013), remake hororu Sama Raimiho. Kam až může zajít lidské zoufalství, brutalita a bezmoc? Odpověď nejen n
Lesní duch
Lesní duch | Renaissance Pictures
a tuto otázku si do kina přišlo vyslechnout a shlédnout 3 tisíce 106 diváků. V pokladnách kin nechali 400 tisíc korun. Žánrovka sice nijak vysoká čísla nevykazuje, stabilně se nicméně zabydlela na předních příčkách žebříčku. Za čtyři týdny na žebříčku nebyla na horší než čtvrté příčce. Vzhledem ke specifickému žánru jde o úspěch.
Russell Crowe, Catherine Zeta-Jones
Pátá skončila další novinka minulého týdne, snímek Zlomené město (2013). Kriminální thriller pojednávající o nevěře, moci a celé řadě dalších nevyřčených tajemstvích do kin přivedl 2 tisíce 831 fanoušků žánru. Ti do pokladen kin přinesli 380 tisíc korun.
Babovřesky
Babovřesky. Kdo tu hraje hlavní roli? | če
Šesté Babovřesky (2013) ne a ne dosáhnout mety 600 tisíc diváků. 2 tisíce 785 vyznavačů humoru Zdeňka Trošky do kin přineslo 334 tisíc korun. Babovřesky mají po jedenáctém víkendu od uvedení do kin na kontě necelých 599 tisíc platících diváků. A na tržbách 81 milionů korun.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti českých kin najdete ZDE.