17. týden-kinopremiéry: Nový animák, Zlomené město, Hora mrtvých a Magor Jirous

17. týden-kinopremiéry: Nový animák, Zlomené město, Hora mrtvých a Magor Jirous
Russell Crowe v roli podváděného starosty. Mark Wahlberg v pozici toho, kdo se
Mark Wahlberg
Zlomené město aneb Co všechno dokáže způsobit nevěra.
dozví víc, než je zdrávo. Toť ve zkratce zápletka kriminálky Zlomené město (2013). Herecké duo je excelentní, což se bohužel nedá říci o režii. Žánrovému filmu chybí moment překvapení. Občas by neškodilo nepodceňovat diváka a vytasit se s důmyslnějším dějem. Zlomenému městu dáváme 60%, recenze najdete zde.
Zambezia
Distributoři opět útočí na peněženky rodičů. Zambezia (2012) vypráví příběh sokola Kaie, který se vzepře svému otci a vydá se na cestu do bájného ptačího města. Proč? Aby se stal členem prestižní ochranářské letky. Zambezia nezapře inspiraci v sérii Madagaskar nebo Legendě o sovích strážcích (2010). Děti pobaví a rodiče neurazí. Tedy průměr. Zambezia od nás získává hodnocení 50%, recenze si přečtěte zde.
Julianne Hough, Josh Duhamel
Kdo by netoužil po Bezpečnému přístavu (2013). Dámy především. Za vznikem romantického dramatu stojí režisér Lasse Hallström, autor klasik Pravidla moštárny (1999) a Čokoláda (2000). I v Bezpečném přístavu nebude vše tak krásně jednoduché, jak se na první pohled zdá. A tentokrát to bude žena Katie, která rozvíří poklidné kladiny jižanského městečka. Prostě žánrová klasika. Od Hallströma bychom ovšem čekali víc, mnohem víc než jen nenáročnou podívanou pro něžné pohlaví. Snímku dáváme 50%, recenze najdete zde.
Niels Schneider
Co by to bylo za premiéry, kde by chyběla nějaká ta existenciální artovka. Přesně takovým filmem je Atomic Age (2012), melancholické drama pojednávající o dvojici mladíků, kteří se vydávají do ruchu Paříže. A dál? To už se nechte překvapit. Recenze snímku debutantky Hélény Klotz si můžete přečíst zde.
Záhada Hory mrtvých
Dále do kin přichází thriller inspirovaný největší záhadou 20. století, Záhada Hory mrtvých (2013). V roce 1959 přišlo na Hoře mrtvých o život 9 ruských studentů. Jejich těla vykazovala známky radiace a další tajuplné stopy. Když se v roce 2012 vypraví 5 členná skupina amerických studentů po stopách někdejších událostí, zjeví se jim tajemný duch konce 50. let. Realita? Fikce inspirovaná Záhadou Blair Witch (1999) a Paranormal Activity? Berte jed, že je to to druhé. Recenze Záhady Hory mrtvých si přečtěte zde.
Moritz Bleibtreu
Čtvrtá mocnost ukazuje na to, jak těžké to mají novináři, publikující v Moskvě.
A teď trocha politiky, tajemna a životních zvratů. Čtvrtá mocnost (2012) vypráví příběh novináře Paula, který se stane svědkem vraždy. Když vyplave na povrch, že onen zavražděný byl nepohodlný novinář píšící proti ruské vládě, chopí se Paul iniciativy a rozhodne se čin zveřejnit. V ten moment mu ruská metropole nastaví svou zákeřnou tvář. Zkrátka solidně vygradovaná podívaná, kterou doporučujeme hlavně těm, kterým nejsou lhostejná lidská práva. Ale ani milovníci detektivek se u Čtvrté mocnosti nebudou nudit. Recenze čtěte zde.
Rok bez Magora
9. listopadu 2011 zemřel guru tuzemského undergroundu, básník Ivan Martin Jirous, mnohým dobře známý pod přezdívkou "Magor". Jaký byl Rok bez Magora (2012)? Na to vám v dokumentu odpoví jeho blízcí přátelé z okruhu hudební skupiny Plastic People of the Universe. A nejen oni.
Hluboko
Gulli, ten vlevo, unikl utonutí. Teď je mnohem hloub než Hluboko.
A na závěř vám představíme islandské drama Hluboko (2012), které vypráví o tom, jak silná je vůle po přežití. Hrdinou snímku je Gulli, člen posádky rybářské lodi. Gulli se jako jediný zachrání a je z toho mediální senzace. A Gulli se cítí být osamělejší a osamělejší. Ale vykládejte to novinářům lačnícím po senzacíhc. Recenze snímku Hluboko si přečtěte zde.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.