3D Film Festival Prague představí legendární Lajku ve zcela novém kožichu

3D Film Festival Prague představí legendární Lajku ve zcela novém kožichu
Ten proběhne od 26. do 28. dubna v prostorách pražského kina Lucerna. Představí také první projekci tuzemského erotického 3D snímku, unikátní přírodní snímky, průřez tvorbou průkopníka českého filmu v oblasti 3D F. A. Brabce, ale i v tuzemsku vůbec první přímý přenos koncertu kapely Android Asteroid ve 3D přímo z Paláce Akropolis.
3d-film-festival-prague-predstavi-legendarni-lajku-ve-zcela-novem-kozichu
Lahůdkou pro filmové fajnšmekry bude speciální blok Magic Piano, kombinující 3D projekci filmu polského režiséra Martina Clappa The Flying Machine a živě hrané hudby Frederica Chopina.
V neposlední řadě čeká diváky v Mramorovém sále paláce Lucerna speciální 3D Lounge, který návštěvníkům představí ty nejaktuálnější trendy v oblasti 3D technologií. Na vlastní smysly zde bude možné vyzkoušet např. interaktivní podlahu, 3D tiskárny a další. Vrcholem 3D Lounge je pak tzv. 3D CAVE, který pro festival připravuje Institut intermedií pod vedením Dr. Romana Berky.
3d-film-festival-prague-predstavi-legendarni-lajku-ve-zcela-novem-kozichu-1
Myšlence festivalu bude vizuálně přizpůsoben i partnerský Hotel Fusion, ve kterém budou návštěvníci festivalu ubytováni a stane se jeho oficiálním zázemím. V rámci 3D Akademie zde proběhne celá řada přednášek předních tuzemských i zahraničních odborníků pro širokou i odbornou veřejnost věnovaných technologii 3D.
Kompletní program a informace o festivalu najdete zde.