Jeden a ten samý herec: Christian Bale. Odvážné i riskantní proměny hvězd...

Jeden a ten samý herec: Christian Bale. Odvážné i riskantní proměny hvězd...
1. Matthew McConaughey (The Dallas Buyer's Club)
premen-hereckych-es-ktere-vam-seberou-dech-3
Hned po nedávném hitu Bez Kalhot, na který musel Matthew poctivě trénovat a svou postavu řádně vyrýsovat, se rozhodl zhubnout 13 kilo kvůli nové roli muže, který je nakažen nemocí AIDS. Obdivuhodná změna vizáže.
2. Michael Fassbender (Hlad)
hereckych-es-ktere-vam-seberou-dech-2
Jeden z filmů, o kterých nikdo neví a přitom se jedná o jeden z nejlepších svého žánru. Steve McQueen se v poslední době proslavil především kontroverzním Studem. Jemu ovšem předcházela surová podívanájménem Hlad. Odsouzenci z řad Irské republikánské armády začínají protestní sedmitýdenní (!!!) hladovku. Michael Fassbender kvůli roli zhubl 15 kilo.
3. Christian Bale (Mechanik)...podvýživa a Špinavý trik ...nadváha 
hereckych-es-ktere-vam-seberou-dech
nepoznate-je-ani-kdybyste-chteli-nekdy-ohrozili-kvuli-filmu-i-vlastni-zivot
Christian je v ohledu hubnutí a znovunabírání svalové hmoty asi nejznámějším hercem současnosti. Vsadím se, že nejeden nutrilog nad jeho výkyvy bouchá hlavou do zdi. Nejslavnější Christianova transformace je rozhodně ta v Mechanikovi. Bale žil pouze na plechovce tuňáka či jablku denně a nakonec zhubl třetinu své normální váhy. Když se ho zeptali, zda byl spokojen se snímkem a zda to za to stálo, odpověděl: "Měl jsem být hubenější, ale nechtěli mi to dovolit. Chtěl jsem ještě pár liber zhubnout."  Bale dal dolu 28 kilo. Tohle je opravdu čirá oddanost řemeslu.
 4. Rooney Mara (Muži, kteří nenávidí ženy)
premen-hereckych-es-ktere-vam-seberou-dech-4
Rooney si nechala opravdu propíchnout bradavky - Je vůbec potřeba něco dál dodávat? Je! Na obličeji jí totiž přibylo několik piercingů, ostříhala si vlasy a naprosto změnila svůj styl (viz. fotka nahoře). Muži, kteří nenávidí ženy byli pro Rooney skutečnou výzvou, protože naprosto neodpovídali jejímu klasickému roztomilému vzhledu spolu s dlouhými, kudrnatými vlasy.
5. Hugo Weaving (Atlas mraků)
premen-hereckych-es-ktere-vam-seberou-dech
Dobře, tady je to férově zásluha především maskérů, ale stejně... poznali jste ho? Hugo strávil každý den na place několik hodin pod rukama profesionálních kosmetiček, které ho změnily k nepoznání a jeho postavám daly nezaměnitelnou image. O vše ostatní už se postaralo Hugovo herectví.
6. Charlize Theron (Zrůda)
premen-hereckych-es-ktere-vam-seberou-dech-1
Christian se ujímá vedení v mužské kategorii, u něžné poloviny by nejspíše bez větších problému vyhrála Charlize. Herečka nabrala 15 kilo a vzdala se cvičení, což asi zase nebylo tak strašné a naprosto se převtělila do role sériové vražedkyně. Za svůj výkon si odnesla Oscara za ženskou hlavní roli.
7. Tom Cruise (Tropická bouře)
hereckych-es-ktere-vam-seberou-dech-1
Tak, teď trochu odlehčíme (bez hubnutí) a podíváme se na Toma Cruise, který dal konečně najevo, že si ze sebe umí udělat srandu (z dřívějška si matně vybavuji jen cameo v Austinu Powersovi). A vyplatilo se, neboť jeho Les Grossman je na celé Tropické bouři ta nejlepší a nejzábavnější věc. Kdo by si to pomyslel o filmu, kde Robert Downey Jr. hraje černocha.
8. Joseph Gordon-Levitt (Looper)
hereckych-es-ktere-vam-seberou-dech-3
Josephova kariéra zaslouženě stoupá. Po Temném rytíři se o něj hollywoodská studia perou. Jeden ze svých nejlepších výkonů paradoxně předvedl, když vlastně nehrál sebe, ale svého hereckého kolegu, Bruce Willise. Joseph tak perfektně nastudoval Bruceovu gestikulaci, řeč těla a mluvu, že ani ten make-up nepotřeboval. Práce maskérů byla ale pěknou třešničkou na dortu a díky ní se Gordon-Levitt do našeho článku dostává.
9. Heath Ledger (Temný rytíř)
9-neskutecnych-premen-hereckych-es-ktere-vam-seberou-dech-3
Stejný případ jako u Josepha, make-up pouze dotvořil brilantní herecký orchestr svého představitele. Ledger zůstal, kvůli přípravě na roli, zavřen v hotelovém pokoji, kde studoval svůj hlas a smích a četl komiksy. Ty mu pomáhaly spojit se s postavou Jokera, make-up dodal jedinečnou podobu psychotického klauna. Bohužel se mu role stala pravděpodobně osudnou.
10. Mila Kunis / Natalie Portman (Černá labuť)
9-neskutecnych-premen-hereckych-es-ktere-vam-seberou-dech
Tyto dvě krásky jsou v porovnání s ostatními v hubnutí "pozadu", neboť toho tolik neshodily, ale musíme brát v potaz to, že obě byly už tak dost štíhlé a díky dietě, kterou držely pro natáčení Černé labutě, zhubly pod váhu 45 kil! Mila Kunis dokonce ještě o 2 kila více. Natalie byla vegetariánkou již před určenou dietou, takže jedla prakticky tu samou stravu, pouze v menších porcích. Mila si na jídelníček na rozdíl od ní musela zvykat a navíc každý den 5 hodin tvrdě trénovala, aby dodržela fyzičkou potřebnou pro film.
11. John Travolta (Hairspray)
nepoznate-je-ani-kdybyste-chteli-nekdy-ohrozili-kvuli-filmu-i-vlastni-zivot-1
Co dodat? John Travolta jako Edna Turnbladová v roli postarší dámy.
12. Gwyneth Paltrow (Shallow Hal)
nepoznate-je-ani-kdybyste-chteli-nekdy-ohrozili-kvuli-filmu-i-vlastni-zivot-2
A i pro televizní věci se dějí neskutečné věci. Tady šlo naštěstí o maskérské práce.
Článek byl redakčně aktualizován, zkuste vaše vědomosti ve hře:
Nejlepší filmy za posledních 10 let podle vás...