14. týden-kinopremiéry: Filmoví obři Richard Gere, Ewan McGregor, Helena Třeštíková, Al Pacino a poslední Soderbergh!

14. týden-kinopremiéry: Filmoví obři Richard Gere, Ewan McGregor, Helena Třeštíková, Al Pacino a poslední Soderbergh!
Jack a obři
Jako první se představí pohádka Jack a obři (2013), ve které se bude
Nicholas Hoult
Jack a obři
zachraňovat princezna ze spárů zlých obrů. Fantasy dobrodružství bylo inspirováno pohádkou Jack a fazole, což je pro tuzemské diváky oproti takovému Čaroději ze země Oz velká, ne li přímo obří neznámá. Triková podívaná ale nezazářila ani ve světě. Hodnotíme 50%, recenze si přečtěte zde.
Smrtelné lži
Smrtelné lži (2012)
Smrtelné lži (2012) jsou povedeným mixem thrilleru a detektivky s Richardem Gerem v hlavní roli. Gere už dávno není jen dobře známým svůdníkem, vyznavačem buddhismu, no zkrátka Mirkem Dušínem filmového plátna. V novince se mu náhle rozpadá život pod rukama jako domeček z karet. A Gere hraje skvěle. 80% procent. Recenze najdete zde.
Jako za starejch časů (2012) se představí Al Pacino a Christopher Walken v
Jako za starejch časů
Když je nejhůř, zachrání vás žena.
povedené krimi komedii. Když je nejhůř, vyřeší to odreagování s příjemnými ženami, hlásá heslo tohoto filmu. A vy se budete bavit. Takže žádné tuhnutí krve v žilách, jak jsme byli od Pánů herců zvyklí. Servíruje se čistá zábava. A my ji hodnotíme 75%. Recenze si přečtěte zde.
Vojtěch Lavička
Hned dva dokumenty si přichystala Helena Třeštíková, která vládne časosběru. Vojta Lavička: Nahoru a dolů (2013) pojednává o romském muzikantovi, aktivistovi a novináři. Poučný dokument, při jehož sledování se jistě dozvíte i o té naší "české většině". Druhé dílo Život s Kašparem (2013) vypráví tragikomický příběh herce Jakuba Špalka. Sametová revoluce, životní rozchody a balancování nad propastí svobody. Silné téma.
Rooney Mara
Rooney Mara
Vedlejší účinky (2013) léků zkoumá ve svém údajně posledním snímku protřelý Steven Soderbergh. V dech beroucím psychologickém thrilleru září Rooney Mara, které podává zkázonosnou medicínu neodolatelný Ju de Law. Něco pro filmovém fajnšmekry, co se umějí mít na pozoru. Recenze vás navnadí zde.
Nerada ruším
Tati, nerada ruším, ale mámin pes ti zachrání život.
Když už máme ten víkend o osmi chodech, nesmí chybět černý humor. A na ten jsou experti seveřané. V Nerada ruším (2012) jmenovitě Dáni. Dcera hledá otce a nenapadne ji nic jiného než si na výpravu vzít psa vlastní matky. Zbytek prozrazovat nebudeme.
Lesní duch
Lesní duch
A na závěr něco pro milovníky hororů, kde se nešetří krví a torturou. Lesní duch (2013) je remakem kultovní podívané. Originálu se bizarním příbehem rovnat nemůže, a tak to zkouší krví a velmi autentickými scénami lidského utrpení. Jen pro otrlé diváky. Recenze najdete zde.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.