Jeníček a Mařenka si zaloví znovu. Dostane stejnou šanci i John McClane?

Jeníček a Mařenka si zaloví znovu. Dostane stejnou šanci i John McClane?
Rková komediální řezničina Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) si sice dokázala během víkendového startu urvat první pozici, výsledných 54 milionů ze zámořských kin ale rozhodně není částka, která by avizovala novou sérii. Svět byl nicméně k bojujícím sourozencům mnohem přítulnější. Nejenže si snímek mimo USA získal výrazně lepší ohlasy, ale především vydělal dalších 150 mega. A překonání dvou set milionů, to už je hranice, na níž studio slyší. Lidé z Paramountu proto oficiálně potvrdili práce na pokračování, které by (pokud se něco nepokazí) mělo vrátit Jeremyho Rennera i Gemmu Arterton. Kdo se chopí režie, zatím nikdo neupřesnil.
Smrtonosná past: Opět v akci
Smrtonosná past: Opět v akci | 20th Century Fox
Otazník naopak visí nad šestou Smrtonosnou pastí. Před premiérou pětky nešetřili Foxové a Bruce Willis sebevědomím. Špatné ohlasy však udělaly své a Opět v akci si z amerických kin zatím odneslo slabých 65 milionů dolarů (o moc víc to už nebude, přičemž čtyřka před šesti lety vydělala 2x tolik). Zbytek světa Johnovi fandí více a celková cifra je aktuálně 265 milionů. To samozřejmě není málo, čekalo se ale o dost víc. Bude to studiu k natočení dalšího dílu stačit? Prozatím o projektu mlčí, což nikdy není úplně dobře.
U Jeníčka a Mařenky netřeba moc měnit. Coby jednohubka funguje nastolený koncept více než dobře (scénář by ale mohl být trošičku chytřejší, o tom žádná). V případě šesté Smrtonosné pasti bude bohatě stačit, když ji dostanou do rukou schopní tvůrci. Willis na to bez debat pořád má.
Víte že...
... Famke Janssen přiznala, že roli čarodějnice Muriel v Jeníčkovi a Mařence přijala pouze proto, aby měla na hypotéku? Inu, i celebrity jsou jenom lidi.