Tržby v českých kinech: Babovřesky vrací úder, Smrtonosná past už není v kurzu

Tržby v českých kinech: Babovřesky vrací úder, Smrtonosná past už není v kurzu
| Vojtěch Resler / Falcon
Pouhý jeden víkend se Babovřesky musely spokojit s druhou příčkou. Teď jsou znovu na vrcholu, o víkendu snímek vydělal přes 4 miliony korun, když na něj
Babovřesky
přišlo 32 tisíc diváků. Komedie Zdeňka Trošky má po pěti víkendech sledovanost přes půl milionu diváků, film vydělal přes 70 milionů korun. Od Trošky by se mohl učit třeba Peter Jackson, jehož Hobit: Neočekávaná cesta (2012) sice má na kontě o 140 tisíc diváků více, ale v tuzemských kinech je nasazen s téměř dvouměsíčním předstihem.
Čtyřlístek ve službách krále
Čtyřlístek ve službách krále | CinemArt
Na druhém místě skončil Čtyřlístek ve službách krále (2013), celovečerní snímek o kultovní čtveřici podnikavých zvířátek. Čtyřlístek o víkendu vydělal přes 3 miliony korun, když na něj přišlo necelých 27 tisíc diváků. Celková čísla po třech týdnech od nasazení do kin nejsou vůbec špatná. 18 milionů korun na tržbách a návštěvnost 149 tisíc diváků z filmu dělá na české poměrně úspěšný snímek. Aby však nešlo o prodělečný projekt, měly by Čtyřlístku ještě nějaký ten týden zůstat diváci věrní.
Michelle Williams
Třetí příčka patří Mocnému vládci Oz (2013), akční fantasy podívané pro celou rodinu. Novinka Sama Raimiho o víkendu vydělala téměř 3 miliony korun, na film volně inspirovaný kultovním Čarodějem ze země Oz přišlo 19 tisíc diváků.
Jen o něco méně lidí shlédlo nejvýše postavený český snímek, Martin a a Venuši
Kristýna Boková
| Bioscop
(2013). Romantickou komedii shlédlo necelých 19 tisíc diváků, kteří v kinech nechali téměř 2.5 milionu korun. Novinka Jiřího Chlumského vypráví o jednom manželském páru, kde to poněkud skřípe.
Jai Courtney, Sebastian Koch, Bruce Willis
Smrtonosná past: Opět v akci
Mnohem víc to ale skřípe v páté Smrtonosné pasti (2013). Novinka z minulého čtvrtku skončila až pátá, když Johna McClanea a spol. podpořilo méně než 17 tisíc diváků necelými 2.3 miliony korunami. Vzhledem k Willisovu kultu a počtu nasazených kinosálů (102!) jde o jednoznačné zklamání. Když už jsou apatičtí i dřívější fandové posledních akčních hrdinů, tak koho a jak potom do kin lákat?! Rodiče s dětmi jsou samozřejmě nejsnadnějšími rukojmými, ale košer to rozhodně není.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti českých kin najdete ZDE.