Brian De Palma a Al Pacino potřetí spolu! Tentokrát na univerzitní půdě plné špíny.

Brian De Palma a Al Pacino potřetí spolu! Tentokrát na univerzitní půdě plné špíny.
Zjizvená tvář (1983) | Universal Pictures
V ní se čtenář seznámí s příběhem trenéra univerzitního fotbalového týmu, který byl zapleten do případu, jenž šokoval Ameriku v roce 2011.
Ale to hlavní se Pressmanovi povedlo nyní - v hlavní roli kontrovezrního trenéra se předtaví Al Pacino a režie se ujme Brian De Palma!
Al Pacino
Zjizvená tvář (1983) | Universal Pictures
Oba pardálové stříbrného plátna budou spolupracovat již potřetí. Poprvé spolu natočili v roce 1983 kriminální drama Zjizvená tvář a o deset let později, tedy v roce 1993 snímek Carlitova cesta. Teď je čeká další spolupráce a zajímavostí je, že se přestávka mezi filmy jaksi zdvojnásobila.
Al Pacino
Zjizvená tvář | Universal Studios
Happy Valey je tak trošku ironická narážka na přezdívku, kterou se označuje oblast, v níž nechvalně proslulá univerzita Penn State stojí. Ale ani univerzitní půda a krásný název nedokázali zabránit zlu, které se zde odehrávalo. Paterno byl hlavním trenérem týmu amerického fotbalu na univerzitě Penn State již několik let, když se provalil skandál kolem jeho asistenta Jerryho Sanduskyho, který zneužíval děti. Vyšetřování případu postupně odhalilo, že Paterno i ostatní členové týmu o Sanduskyho chování věděli, ale báli se ho zastavit s ohledem na špatnou publicitu, která by zničila vítězný tým. Paterno byl nakonec propuštěn a univerzita nechala zničit jeho sochu.
Víte že..
... když byla Zjizvená tvář znovu uvedena v roce 2003 do amerických kin, studio navrhlo, aby se změnila hudba a do filmu byly zasazeny rapové skladby, jejichž autoři se snímkem inspirovali. De Palma to rázně odmítl.