Legendární newyorský detektiv Kojak se vrátí. Bude rychlý, zběsilý a možná i oscarový!

Legendární newyorský detektiv Kojak se vrátí. Bude rychlý, zběsilý a možná i oscarový!
Rychle a zběsile 5 | Universal Pictures
Protože televize je aktuálně plná silných titulů (o těch detektivních raději ani nemluvíme), rozhodlo se studio Universal změnit směr a vyšle Kojaka na plátna kin. Úkol přenést postavu do současného New Yorku byl svěřen scenáristům Nealu Purvisovi a Robertu Wadeovi, kteří jsou zodpovědní za poslední bondovky. Ti dva by rozhodně mohli Kojakovi dodat svěží směr, mnohem zajímavější je ale hlavní hvězda a potencionální režisér.
Vin Diesel
"Plešatý základ" pro roli Diesel rozhodně má. | Twentieth Century Fox
Hlavní role se zhostí Vin Diesel, což je nejspíš pro mnohé překvapivá volba a bude otázkou, jakým způsobem slavného detektiva uchopí (a zdali mu zůstane lízátko). O Diesela v roli Kojaka tu ale zas tak nejde. Ten kolem projektu krouží již nějakou dobu a současně se bude podílet na jeho produkci. Jde o to, že Diesel nyní hodil na svůj Facebook zprávu: "Kojak… New York… Ang Lee…". Že by se pro celovečerák skutečně povedlo urvat tvůrce oscarových hitů Tygr a drak, Zkrocená hora a Pí a jeho život?
Pokud Diesel Leeho skutečně pro režii uloví, má z půlky vyhráno. Teď jen, aby sám film nezazdil. Přeci jen není Kojak jeho typickou filmovou rolí.
Obrázek článku
Víte že....
... László Inke, který Kojaka daboval v maďarské televizi, se natolik podobal Tellymu Savalasovi, že v Maďarsku natočili film s Kojakem, kde si Inke zahrál hlavní roli? Film se jmenoval Kojak Budapesten (1980) a narozdíl od seriálu byl černobílý. Kojak zde byl představen jako maďarský rodák a před emigrováním byl celkem nemotorným policistou.