Tržby v českých kinech: Atlas mraků předstihl závěrečný díl Twilight ságy

Tržby v českých kinech: Atlas mraků předstihl závěrečný díl Twilight ságy
Atlas mraků
Atlas mraků (2012) utržil během druhého víkendu 3.2 miliony korun, mozaiku šesti příběhů natočených podle knižní předlohy Davida Mitchella shlédlo 23 tisíc diváků. Což je o necelých 10 tisíc méně než o premiérovém víkendu, ale vzhledem k tomu, že opadl zájem o závěrečný díl Twilight ságy (2012), může se Atlas mraků pyšnit prvenstvím v žebříčku Top 20. Způsobila to i zvědavost lidí.
Tom Hanks
Tom Hanks – Atlas mraků
Vidět například Toma Hankse v šesti rolích, to se v rámci jednoho filmu poštěstí jednou za život. O Atlasu mraků si můžeme myslet cokoli, jeho primát na žebříčku nicméně naznačuje, že diváci se klasických blockbusterů prostě přejedli. Blýská se tedy na lepší časy?
Poprvé od uvedení do českých kin klesla Twilight sága: Rozbřesk - 2. část z
Mackenzie Foy, Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner
vrcholu žebříčku tuzemských tržeb. 2.8 milionů korun, respektive lehce přes 20 tisíc platících diváků naznačuje, že světovému fenoménu u nás tak trochu dochází dech. V součtu tří týdnů shlédlo závěr ságy 369 tisíc diváků, což není v zemi 10 milionů vůbec špatné číslo. 
Daniel Craig
Skyfall
Třetí skončil Skyfall (2012), nejnovější příběh Jamese Bonda. Snímek o víkendu vydělal téměř 1.7 milionu korun, shlédlo jej 11 tisíc 570 platících diváků. Mnozí tvrdí, že nový Bond už není tím, kým býval. V tuzemských kinech se agent s tváří Daniela Craiga drží na poměrně vysoké příčce co se celkových čísel týče. Téměř 60 milionů korun na tržbách a přes 447 tisíc diváků z filmu dělá jeden z nejúspěšnějších titulů. Hned vedle Doby ledové 4: Země v pohybu (2012) a tuzemské komedie Líbáš jako ďábel (2012). Bond má zkrátka velmi dobrou pověst a se svými konkurenty se opět vypořádal se ctí.
Legendární parta
Na čtvrté příčce je konečně novinka z minulého týdnu, animovaná Legendární parta (2012). Další podívaná především pro děti vydělala o premiérovém víkendu téměř 1.6 milionu korun, na snímek přišlo 11 tisíc diváků. Příběh o skupince superhrdinů, kteří bojují o to, aby děti prožily své Vánoce, neslibuje bůh ví jak oslnivý zážitek. Aktuální téma Vánoc nicméně táhne a tak je tu po Zvonilce (2012) a Raubíři Ralfovi (2012) další animák. Trh a děti si jej žádají, distributor nemůže zůstat pozadu.
Návrat do Silent Hill 3D (2012), pátý nejúspěšnější snímek žebříčku Top 20, vydělal pod milion (765 tisíc korun, 4.5 tisíce platících diváků). Ale vzhledem k tomu, že jde o horor pro úzkou skupinu fanoušků, můžeme výsledek považovat za úspěch.
Kozí příběh se sýrem
| BontonFilm
Nejvýše postaveným českým snímkem je na 9. příčce Kozí příběh se sýrem (2012). O víkendu vydělal necelých 386 tisíc korun, shlédly jej necelé 3 tisíce diváků. V celkových číslech pokračování animované pohádky vidělo přes 100 tisíc návštěvníků kin, kteří v pokladnách nechali 12.6 milionů korun. Snímek tedy trumfl nejnovější Zvonilku a celkovými čísly šlape na galské paty Asterixovi a Obelixovi (2012).
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.