45. týden-kinopremiéry: Psychothriller, kriminálka, animovaný film a dokument o umělcích

45. týden-kinopremiéry: Psychothriller, kriminálka, animovaný film a dokument o umělcích
Patrola (2012)
Tento týden bude v kinech poměrně vážno. Animované rodinné filmy a romantické komedie přijdou jindy, nyní je tu Patrola (2012) režiséra Davida Ayera, autora drsného snímku Street Kings (2008). Jeho novinka není o moc měkčí, i tady se setkáte s organizovaným zločinem uprostřed amerického velkoměsta.
Michael Peña, Jake Gyllenhaal
Tihle sympaťáci se utkávají s organizovaným zločinem.
Policisté nemají na růžích ustláno nikde, v případě Patroly ovšem půjde o hotové peklo, před kterým by někdejší ministr Radek John vzal nohy na ramena a vrátil se k práci televizního redaktora. Snímek ohromí působivou atmosférou, dobrými hereckými výkony a akcí, nad níž budete kroutit hlavou. Jen pro silné povahy. Patrole dáváme 80%.
Obchod pro sebevrahy
Veselá kopa uprostřed města smutku a beznaděje. | http://obchodprosebevrahy.cz
Ani druhá novinka tohoto týdnu není nikterak veselá. Obchod pro sebevrahy (2012) pojednává o městě, kde to lidé vzdali. Jediný, kdo to nevzdává, je majitel obchodu nabízející zoufalcům všemožné propriety ke spáchání vysvobozující sebevraždy. Jenže ejhle, do rodiny se narodí synáček s úsměvem od ucha k uchu. A začnou se dít nebývalé věci. Černohumorný snímek je obdařen až nebývale pozitivním koncem. Ale víc už vám neprozradíme. Snad jen, že jde tak trochu o muzikál, velmi povedený. Obchodu pro sebevrahy dáváme 80%, recenze najdete zde.
Adéla Petřeková
Tento týden to v kinech vážně nebude sranda. Přesvědčí vás o tom i třetí ze čtyř nových snímků, novinka Ivana Pokorného Záblesky chladné neděle (2012). Psychothriller odehrávající se v prostředí Českého Středohoří jsme bohužel neměli možnost vidět. Distributor nicméně předestírá, že ve filmu půjde o vyhrocenou lásku, manipulaci a v neposlední řadě o život. Jak se tvůrcům snímek povedl ovšem nevíme. Jestli vás to zajímá, budete muset vyrazit do kina.
Občan K.
Občan Ztohoven, dokument o projektu skupiny Ztohoven, který se zabývá naší identitou. | Česká televize
A nakonec je tu dokument Občan K. (2012) pojednávající o umělecké skupině Ztohoven, která se "proslavila" například atomovým hřibem ve vysílání České televize. Ve snímku si parta lidí díky počítačovému softwaru vytvoří průkazové fotografie, s nimiž bude testovat hranici virtuálního a skutečného světa. Pravda, je to trochu přitažené za vlasy a zmanipulované, na problémy dneška a dnů nadcházejících dokument nicméně upozorňuje téměř prorocky. Náš tip pro občanské (a jiné) aktivisty a milovníky dokumentů Michaela Moora. Recenze si můžete přečíst zde.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.