Český lev již potřetí podpoří studentské filmy

Český lev již potřetí podpoří studentské filmy
cesky-lev-jiz-potreti-podpori-studentske-filmy-3
Následného vítěze zvolí členové České filmové a televizní akademie (ČFTA). Všechny přihlášené filmy se zároveň stávají součástí jedinečné DVD kolekce, kterou ČFC prezentuje začátkem následujícího roku na největším trhu krátkých filmů v Evropě Clermont – Ferrand.
Předání ceny Magnesia za nejlepší studentský film považuji za jeden z vrcholů Nominačního večera Českého lva. Jako porotce mohu říci, že je skvělé se seznamovat s prací studentů a udělat si představu, kdo bude brzy bojovat o Českého lva. Už jsem i litoval, že některé snímky nebyly delší a studentské. Zpestřilo by to svou mladistvou odvahou souboj o sošky,“ říká k udílení studentské ceny ředitel ČFTA Petr Vachler.
Režisér vítězného filmu, kterého poznáme na nominačním večeru Českého lva 2. února 2013 v přímém přenosu na ČT2, obdrží stejně jako loni finanční prémii ve výši 100 000,- Kč poskytnutou partnerem ceny, společností Karlovarské minerální vody, výrobcem minerální vody Magnesia. Laureát Ceny Magnesia za nejlepší studentský film roku 2010 Libor Pixa to se svým filmem Graffitiger (2010) dotáhl až k nominaci na studentského Oscara.
Pokud nejste studentem a přesto patříte k nadšeným amatérským filmařům, kteří by rádi svá díla někde ukázali, i pro vás existuje řešení. ČFC lze totiž zaslat kterýkoli krátký film. Nestudenti sice automaticky vypadávají z ceny Magnesia, mohou být však vybráni pro zařazení na zmíněnou DVD kolekci.