Twilight sága u konce? Možná ne!

Twilight sága u konce? Možná ne!
Kristen Stewart
Fanoušci ságy truchlí. Jejich milovaný příběh by měl letos v kinech zakotvit naposledy. Možná ale všechno nakonec bude jinak. Objevily se totiž fámy, že by fenomén mohl pokračovat ve svém tažení dále a to v rámci televizní série. Nebude to ale již o hlavním triu Bella, Edward a Jacob. Do centra dění budou dány s největší pravděpodobností postavy, kterým nebylo v dosavadních filmech věnováno tolik místa (rodinní příslušníci Cullenových, vlkodlaci, dcera Belly a Edwarda Renesmee a Volturiovi).

Trailer na druhou část Rozbřesku:

Připomeňme si, co nás čeká v listopadové premiéře druhého dílu Rozbřesku. Děj se bude točit okolo proměny Belly v upírku, na což mnozí fanoušci série nedočkavě čekají již od chvíle, kdy do kin vstoupil první díl . Cullenovi, kteří se snaží chránit Bellu od samého začátku, budou muset řešit další nelehkou věc - ochranu Belliny dcery Renesmee od upírů Volturiových, kteří se domnívají, že je nesmrtelným dítětem (a tedy nejmocnější zbraní) a proto ji chtějí pro sebe. Čeká nás finální bitva, která rozhodne o všem.
Mackenzie Foy, Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner
Každá z vedlejších postav by mohla být hrdinou televizního pokračování a vzhledem k obrovskému úspěchu celé série v kinech je jen otázkou času, než se myšlenky nějaké studio chytne a pustí do světa další příběhy postav ze světa Twilight.
Otázkou však je, zda fanoušci ságy podobné bokovky přijmou a bude-li mít Twilight stejný úspěch "v bedně" jako na plátnech kin. V Americe od začátku října běží již 4. řada populárního seriálu Upíří deníky (2009), kde se krom upírů a vlkodlaků vyskytují i čarodějnice a jiné nadpřirozené jevy. Nebude tím tedy pro diváka daného žánru v televizi už trošičku "přeupírováno"?