Peníze promluvily: U Foxů mají jasno - třetích 96 hodin bude!

Peníze promluvily: U Foxů mají jasno - třetích 96 hodin bude!
96 hodin | Twentieth Century Fox
Megaton bohužel dostál své pověsti špatného akčního režiséra, díky čemuž je dvojka výrazně slabší, než její předchůdce. Jednička má však ve světě natolik dobré jméno, že se diváci nenechali (podobně jako třeba u Pařby v Bangkoku) kritikami odradit a ve velkém vyrazili do kin. Sequel 96 hodin: Odplata (2012) si díky tomu přišel o prvním víkendu na 117 milionů dolarů z celého světa, což je prostě úžasný výsledek. A to jen ve Státech padlo do kasičky 50, což je cifra, které se během premiérového víkendu zpravidla blíží v rámci akčního žánru jen agent Jejího veličenstva James Bond.
Něco takového přirozeně nemůže zůstat bez reakce. Záhy po premiéře proto producent/scenárista série Robert Mark Kamen potvrdil, že díky masivnímu zájmu o dvojku začíná připadat v úvahu třetí díl. "Nemluvili jsme o tom, dokud jsme neviděli první tržby. Nyní je jasné, že bychom trojku udělat měli a té myšlence se vůbec nebráníme. Studio Fox o ni navíc také moc stojí."
Liam Neeson
96 hodin | Twentieth Century Fox
Pro fanoušky, kteří se bojí, že by trojka jen opisovala od svých předchůdců, Kamen dodal: "Unesli jsme koho šlo. Teď je třeba jít novým směrem." Je otázkou, jestli tím nemyslí předání žezla Maggie Grace. Liam Neeson se několikrát nechal slyšet, že s trojkou již nepočítá. Na druhou stranu by bylo od Bessonona naivní očekávat, že série přežije bez hlavní hvězdy. Právě Neeson je důvodem, proč nelze i průměrný druhý díl úplně zatratit.
Co myslíte, má třetí díl smysl, nebo dvě štace nekompromisního taťky/zabijáka stačily? A pokud jít dál, kdo by se měl chopit režie tentokrát?
Víte že?...
... Neeson vzal před lety roli Bryana Millse čistě proto, že věřil, že snímek poputuje rovnou na video? Ohlas v kinech ho musel slušně zaskočit.