Nový český dokument inspirovaný osudem Doroty Nvotové se začíná točit v Nepálu

Nový český dokument inspirovaný osudem Doroty Nvotové se začíná točit v Nepálu
Hlavní postavou nového dokumentu je slovenská muzikantka a herečka Dorota Nvotová známá z filmů Děvčátko (2002), Perníková věž (2002) nebo komedie O život (2008), a její nepálské alter ego Fulmaya. Tato mladá žena se navzdory své pohodlné a poměrně úspěšné existenci v Evropě vydala na dlouhou pouť s cílem najít sebe sama. Ta ji zavedla až do podhůří Himalájí. V jednom z nejbídnějších a od naší kultury nejodlišnějších koutů světa našla pokoj a klid. Pomocí jejího nepálského alter ega - Fulmayi - vstoupíme observační metodou do světa dětí na ulici a také do života sirotčince, o který se Dorota stará. Zde nás režisérka dokumentu seznámí s další důležitou postavou příběhu, tříletou holčičkou nalezenou na ulici a pojmenovanou po své zachránkyni - Fulmaya. To nám dle tvůrců umožní sledovat zajímavou paralelu dvou dívek stejného jména z naprosto odlišného světa.
novy-cesky-dokument-inspirovany-osudem-doroty-nvotove-se-zacina-tocit-v-nepalu
„Film Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama je autorským pohledem na příběh úspěšné mladé ženy, kterou její vnitřní démoni přivedli na nečekanou životní cestu. Vypráví o dětech, které na ní potkala a se kterými spojila svůj život. Vypráví ale i o nás, našich cestách a o nemoci, která se velmi rychle šíří zejména západní polokoulí. O nemoci se jménem Osobní zbytnělost. Na pomoc si bere sebekritický humor i názor filozofie existencialismu: Jsme odsouzeni k volbě, " říká o svém projektu Vendula Bradáčová.
Snímek vznikající v koprodukci s Českou televizí by měl vstoupit do kin na přelomu března a dubna 2013. Při příležitosti premiéry je plánována i prodejní výstava fotografií z natáčení od Tiny Palu. Výtěžek bude věnován sirotčinci  Happy Home v Káthmándú, o nějž se Dorota Nvotová stará.