Začalo natáčení nového filmu Alice Nellis Revival

Začalo natáčení nového filmu Alice Nellis Revival
Alice Nellis při natáčení filmu Perfect Days - I ženy mají své dny. | BontonFilm
Komedie Revival (2012) vypráví příběh čtyř muzikantů, jejichž rocková skupina SMOKE se za nejasných okolností rozpadla v roce 1972, a kteří se – každý z jiných důvodů – rozhodli pokusit o její velkolepý comeback. Důvody jsou nejrůznější - peníze, touha po ztracené slávě, touha pomoci kamarádovi, ale také strach z nemohoucnosti, nemoci a smrti.
Bolek Polívka
V novince Alice Nellis si zahraje například Bolek Polívka. | če
Ale ať už jsou původní pohnutky jakékoliv, tito stárnoucí muži znovu začínají hrát a spolu s tím, jak si znovu začínají užívat hudby, kamarádství a života na pódiu (a za ním), mění se i jejich plány a ambice. A nakonec se změní i oni sami. A také se konečně podaří rozluštit jedno velké tajemství – proč se vlastně skupina v roce 1972 rozpadla.
Vladimír Škultéty, Alice Nellis
Alice Nellis při natáčení filmu Perfect Days - I ženy mají své dny. | BontonFilm
A jak film Revival charakterizuje Alice Nellis? „Revival je tragikomedie o stárnutí, rockenrolu a o podvodu, který báječně vyšel tím, že se vůbec nepovedl. Čtyři hlavní hrdinové naplňují titul známé písně Jethro Tull “Too old to rock and roll but too young to die”.  Snad až na to, že se s tím “too old to rock and roll” rozhodli poprat.
Je to také příběh čtyř lidí, které pozdní socialismus a raná revoluce zavedly do zásadně jiných životních situací, ale kteří i přesto mají stále něco společného – je ještě pár věcí, které by předtím, než kapitulují na svůj život, chtěli udělat. Myšlenka na společný revival nabízí každému z nich východisko, byť ze zcela jiných problémů. A také je to film o tom, že hudba, nad kterou se naši rodiče kdysi pohoršovali, bude jednou hudba, které se budou naše děti smát. A to je v pořádku.“
Vojtěch Dyk
V Revivalu si zahraje též Vojta Dyk. | če
Helena Uldrichová, vedoucí Filmového centra České televize, dodává: „Skvěle obsazený Revival Alice Nellis není jenom hudební film o kdysi slavné rockové kapele, ale film o střetu stáří s mládím a o tom, že si staří mohou dovolit žít život mladých a že mladí nakonec dokážou stáří přijmout. A o tom, že hudba je  mostem, na kterém se mohou setkat.“
Film, jehož natáčení bude probíhat v září a listopadu 2012, vstoupí do kin během roku 2013. Producentem je společnost In Film, koproducentem Česká televize a distributorem Bontonfilm.
Zdroj: Bontonfilm