Universal plánuje pokračování akčního hitu Nepřítel pod ochranou

Universal plánuje pokračování akčního hitu Nepřítel pod ochranou
Nepřítel pod ochranou
Recenzenti sice zůstali ve vodách nevrušivého nadprůměru (54% na Rottentomatoes, 59% u nás na Kinoboxu), ale divácké reakce byly o poznání spokojenější. To se promítlo do celosvětových tržbeb, které překonaly 200 milionů dolarů. Vzhledem k tomu, že stál film 85, není se čemu divit, že studio začíná lákat pokračování. Dokonce již povolalo scenáristu jedničky Davida Guggenheima, aby začal na dvojce pracovat. Zda se vrátí Washington či Reynolds zatím uvedeno nebylo, minimálně v případě prvního zmíněného by ale bylo velmi překvapivé, kdyby studio podobné hvězdy nevyužilo.
Nepřítel pod ochranou
Abychom zbytečně nespoilerovy pro ty, co film neviděli: jednička vypráví o nucené spolupráci jednoho z nejhledanějších zločinců Tobina Frosta (Washington) a osamělého zelenáče z tajných služeb (Reynolds), který se ho zoufale snaží udržet naživu. Nepřítel pod ochranou (2012) navzdory jistým rezervám šlapal velmi slušně, takže pokračování určitě není ten nejhorší nápad. Washington by se navíc úplně poprvé ve své kariéře vrátil k nějaké roli. A Frost je postava, která má ještě co říct... Nebo si myslíte opak?
Víte že?...
... Washington si mohl zahrát hlavní role v kultovním thrilleru Sedm (1995) a akční komiksovce Blade (1998)? Obojí (bohužel?) odmítl.