Novodobé souboje kin? Centrum Karviná získá za Vorlovu premiéru 10.000,-Kč!

Novodobé souboje kin? Centrum Karviná získá za Vorlovu premiéru 10.000,-Kč!
| 2media
Od poloviny července měli diváci z celé České republiky možnost hlasovat o tom, kde bude poprvé promítán snímek Cesta do lesa režiséra Tomáše Vorla.  Vítězné kino získalo možnost poprvé veřejně promítnout film v České republice, ale navíc si zajistilo účast všech hlavních tvůrců filmu, to vše na červeném koberci a navíc s odměnou 10.000 Kč, podepsaným plakátem k filmu, 10% slevou z půjčovného všech filmů Aerofilms na dobu 1 roku a další dárky. 
Bolek Polívka, Eva Holubová
| 2media
Jak to vypadá, začnou kina v České republice mezi sebou soutěžit, kde se uskuteční premiéry nových českých filmů, kam přijedou tvůrci.
Do akce se zapojilo 35 kin z Čech a Moravy, které nasbíraly celkem 10 000 hlasů. Hlavní boj svedla kina z Karviné, Kadaně a Jablonce nad Nisou. Tvůrci filmu nakonec pojedou do Karviné v sestavě Tomáš Vorel, Tomáš Hanák a Marie Štípková.
„V 50 tisícovém městě Karviná jsme zaktivovali místní diváky a přátelé kina vytištěnými letáky, salvou mailů, facebookem a osobním nátlakem. Úsilí se ale vyplatilo a my jsme rádi, že po dlouhé době máme u nás v kině tak slavnostní delegaci se vším, co k tomu patří,“ říká Jakub Gajdica, vedoucí kina Centrum v Karviné.
Vítězné kino Centrum v Karviné bude hostit slavnostní premiéru 25. září jako první kino v České republice.
Bolek Polívka, Eva Holubová, Tomáš Vorel
| 2media
Ve vedlejší, avšak důležité kategorii, kde se počet odevzdaných hlasů kinu přepočítával podle celkového počtu obyvatel žijících v dané obci, zvítězilo kino Hejnice. Na každých 1000 obyvatel této nevelké obce připadlo neuvěřitelných 307,1 hlasů. Na druhém místě se umístilo kino Hvězda v Kadani a na třetím se umístilo kino Máj v Chocni.
Cesta do lesa vstupuje do kin 4. října 2012.