US tržby: "Skutečný" ďábel znovu vyhrál, Temný rytíř má miliardu

US tržby: "Skutečný" ďábel znovu vyhrál, Temný rytíř má miliardu
Země bez zákona (2012) | The Weinstein Company
Nový horor The Possession (2012), v němž si mladá dívka koupí ke své smůle hrací skříňku s démonem, není podle reakcí nic moc. Propagační kampaň společně s PG13 přístupností ale filmu zajistili 14 milionů jako otvírák, což stačilo na první místo a spokojené producenty, které film stál o pouhé tři miliony víc. A ano, 14 milionů na první příčce znamená, že američtí kinaři opět zažili další slabý víkend. Inu, poslední prázdninové dny si každý raději dopřeje nějaké ty výlety, než návštěvu kina, kam může chodit celý rok.
Shia LaBeouf
Země bez zákona (2012) | The Weinstein Company
Druhé místo ukrývá posledního nováčka týdne, drsnou gangsterku Země bez zákona (2012). Reakce na film jsou rozpačité. Jedni se nadšeně rozplývají nad povedenou žánrovkou, jiní říkají, že tohle už tu bylo a xkrát v lepším balení. Faktem zůstává, že snímek určitě nebyl z nejlevnějších, v obsazení se může chlubit nejednou hvězdou (Tom Hardy, Gary Oldman, Guy Pearce, Shia LaBeouf) a přesto vydělal za první víkend pouhých 11 milionů. U Weinsteinů nepochybně nemají radost. Na třetím místě Expendables: Postradatelní 2 (2012), kteří nabírají síly (132 milionů celosvětově), na čtyřce Bourneův odkaz (2012) a pátý je tentokrát Norman a duchové (2012).
Norman a duchové
Norman a duchové (2012)
Průměrné fantasy/drama (ano, i taková žánrová kombinace být může) The Odd Life of Timothy Green (2012) se povaluje na šestém místě. Sedmý Temnž rytíř povstal (2012), který již na celosvětových tržbách pokořil miliardu a co víc, i svého předchůdce s Jokerem. Christopher Nolan a jeho tým si mohou gratulovat. Osmá politická komedie The Campaing (2012), devátý kontroverzní dokument 2016 Obama's America (2012) a desítku tentokrát uzavírá vtipné hledání druhé mízy v dramedy Druhá šance (2012).
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.