Znepokojující detaily o "vesmírných" Želvách Ninja od Michaela Baye

Znepokojující detaily o "vesmírných" Želvách Ninja od Michaela Baye
znepokojujici-detaily-o-remaku-zelv-ninja-od-michaela-baye-2
Jedna z parodických reakcí na mimozemské Želvy ninja
  Bay okamžitě zareagoval tím, že to budou i přes změnu původu staré dobré želvy, které jsme v dětství milovali. Nyní na net unikli první podrobnosti ze scénáře, podle kterého by měl film za dva roky přivést do kin Jonathan Liebesman (Světová invaze / 2011, Hněv Titánů / 2012). A pokud patříte ke generaci, která na želvách počátkem devadesátých let vyrůstala, nebudete mít vůbec radost.
Příběh scénáře začíná v malém americkém městečku, kde jsou Casey Jones a April spolužáky na střední škole a chodí spolu. April získá stáž v CBS a začne Caseyho přemlouvat k přesunu do New Yorku. Casey si mezitím přivydělává jako hlídač v továrně, kde jednou náhodou narazí na přerostlé bojující želvy. Ty mu řeknou, že je stvořila chemická látka. Viz úryvek:
znepokojujici-detaily-o-remaku-zelv-ninja-od-michaela-baye
Než začnete jásat, že jsou kluci pořád mutanti, rychle vás usadím na zpátky na zem. Později se ukáže, že jsou želvy členy mimozemské rasy, která byla celý život trénována, aby porazila Trhače a jeho klan Footů. Svou roli hraje proroctví a tady by měl nastoupit ke slovu Casey. Takže vlastně ÚPLNĚ to samé, jako Transformers (2007), akorát bez strojů a Kostky. Uffff....
Jakoby nestačilo, že z Caseyho a April udělali tvůrci rebootu středoškolská zlatíčka, ještě tu máme vykrádačku Bayova velkofilmu. A aby těch plivnutí do tváře originálu nebylo málo, z nějakého důvodu ve scénáři nové verze hodně vtipkuje Rafael místo tradičního šprýmaře Michelangela. Viz druhý úryvek:
znepokojujici-detaily-o-remaku-zelv-ninja-od-michaela-baye-1
Začínám z toho mít pocit, že autory nejen předloha vůbec nezajímá, ale viděli ji jen z rychlíku. Jak tuhle aktualitu zakončit? Co třeba fámou, že možnou kandidátkou na roli April je Jessica Biel. Sami určete, jestli je to dobře.
P.S. Jestli Bay vyrukuje s tím, že by Caseyho mohl hrát Shia LaBeouf, vidím to na velmi sprostý osobní dopis. Už teď mám k němu slušně nakročeno.