Tržby v českých kinech: Temný rytíř klesl, na vrchol se vrací Doba ledová 4

Tržby v českých kinech: Temný rytíř klesl, na vrchol se vrací Doba ledová 4
Temný rytíř povstal
Temný rytíř povstal, v českých kinech se ovšem poslední díl batmanovské trilogie Christophera Nolana držel na špici pouhé dva víkendy. O tom posledním utržil Temný rytíř 2,7 milionů korun. Na vrchol žebříčku se tedy vrací Doba ledová 4: Země v pohybu, která o víkendu zaznamenala 3,3 miliony na tržbách. Celková návštěvnost čtvrté Doby ledové navíc brzy pokoří půl milionu diváků.
Christian Bale
Temný rytíř povstal
"Okurková sezona" se přes léto dala čekat, ale že nejvyšších čísel dosáhne dětský animovaný film, s tím se nepočítalo. Doba se zřejmě mění a děti už netráví léto s prarodiči na vesnicích, ale v multikinech. Fanoušci netopýřího muže, styďte se!
Mark Wahlberg
Méďa | Universal Pictures
Třetí je stejně jako po minulém víkendu Méďa s tržbami 1,8 milionu korun. Solidní číslo. Tahle bláznivá komedie pro nedospělé mladé muže totiž předstihla snímky "s tradicí" Madagaskar 3 (2012; 1,5 milionu korun), novinku Bourneův odkaz (2012; 1,4 milionu korun) nebo první díl chystané série o pavoučím muži The Amazing Spider-Man (2012, 530 tisíc korun). The Amazing Spider-Man skončil o víkendu šestý, o což se přičinily pouhé 3.659 diváků. Velmi slabá čísla.
Quvenzhané Wallis
Divoká stvoření jižních krajin, hit festivalové sezony. | Aerofilms
Do druhé desítky Top20 se dostaly i zbylé tři novinky minulého týdne. Společenské sci-fi drama Cosmopolis (2012) skončilo třinácté s tržbami 127 tisíc korun. Festivalový hit Divoká stvoření jižních krajin (2012) je šestnáctý, což snímku vyneslo 106 tisíc korun. Do Top20 se dostala i slovenská komediální roadmovie Tak Fajn (2012). Osmnácté místo tvůrcům vyneslo 87 tisíc a hlavně dobrý pocit. Recenzenti mohou jen lamentovat, že se do distribuce dostane kdejaký brak. Kdo ví, kdy přijdou s vlastním filmem.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.