Tržby v českých kinech: Temný rytíř vede i druhý víkend, čtvrtá Doba ledová předhonila komedii Líbáš jako ďábel

Tržby v českých kinech: Temný rytíř vede i druhý víkend, čtvrtá Doba ledová předhonila komedii Líbáš jako ďábel
Doba ledová 4: Země v pohybu | BontonFilm
První srpnový víkend nicméně znamenal další propad návštěvnosti tuzemských kin. Oproti premiérovému uvedení snímku Temný rytíř povstal (2012), kdy ho shlédlo téměř 80 tisíc diváků, si tento víkend na poslední díl trilogie o Batmanovi zašlo pouhých 26 tisíc diváků.
Doba ledová 4: Země v pohybu
Doba ledová 4: Země v pohybu | BontonFilm
Celosvětově je novinka Christophera Nolana jasný hit, u nás ovšem z dlouhodobého hlediska táhnou jiné snímky. Po víkendu druhá je Doba ledová 4: Země v pohybu (2012) . Kina brázdí 6 týdnů a už se jí podařil další povedený kousek, předběhla dosud divácky nejúspěšnější komedii Líbáš jako ďábel (2012). Ta se navíc promítá po dobu jednou tak dlouhou. Co je to ovšem platné na dětskou animovanou taškařici s krysoveverčákem v hlavní roli. Recenzenti mohou hlásat, jak série vykrádá samu sebe a nemá již co nového nabídnout.
Mark Wahlberg
Méďa | Universal Pictures
Třetí je Méďa (2012), novinka a celovečerní režijní debut Setha MacFarlanea. Animovaný medvídek, který kouří trávu, kamarádí s prostitutkami a pokud by mu to fyziognomie těla dovolila, osouložil by svou kolegyni z práce, do kin přilákal přes 16 tisíc diváků. Jde jednoznačně o filmový úlet letošního léta, na nějaké lepší výsledky si ovšem tvůrci musejí nechat zajít chuť. Ti, co vyznávají podobné eskapády jako Méďa, se čile činí v terénu.
Iveta Bartošová
V Posledním výkřiku hraje Iveta Bartošová. Ale jen chvilku.
Po Méďovi se v žebříčku Top20 řadí už jen filmy s tržbami v řádu statisíců a níže. Zaměřme se proto na obskurní novinku "báječného muže s klikou" Tomáše Kučery Poslední výkřik (2012), která především díky angažmá bulvárem vláčené Ivety Bartošové obsadila dvacáté místo žebříčku. Těch 258 platících diváků a 33 tisíc korun je velmi „dobré“ číslo. Diktátor (2012) se Sacha Baron Cohenem zaznamenal diváků jen 355...
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.