US tržby: Temný rytíř se o diváky bát nemusí, komediální Ben Stiller ano

US tržby: Temný rytíř se o diváky bát nemusí, komediální Ben Stiller ano
10 dní. Tolik stačilo strážci Gothamu, aby celosvětově utržil půl miliardy dolarů. V rámci domácích tržeb se sice tenhle víkend propadl o 60%, ale ani to filmu v celkovém měřítku zřejmě nezabrání v překonání magické miliardy. To je na film, který nabízí "těžkou zábavu" (závěrečný Temný rytíř má do divácky vděčnějšího blbnutí Avengers / 2012 / daleko) a neohání se 3D obdivuhodný výsledek. Navíc jasně dokazuje, že třetí rozměr není nutná cesta k úspěchu. Na druhém místě si lebedí Doba ledová 4: Země v pohybu (2012), jejíž americké tržby jsou po dvou týdnech možná "jen" adekvátní (aktuálně 114 milionů), důležité ale je, že ve zbytku světa hlásí dalších 511.
Doba ledová 4: Země v pohybu
Na třetím místě první novinka a to komedie Sousedská hlídka (2012). Od tak nabušené herecké sestavy (Ben Stiller, Vince Vaughn, Jonah Hill, Richard Ayoade) se rozhodně nečekala jedna z nehůře hodnocených komedií roku! Za těch usmolených 13 milionů mohou být u Foxů ještě rádi. Stiller by se měl začít trochu snažit, pokud nechce v příštím roce s Adamem Sandlerem u kávy vzpomínat na doby, kdy ještě lidé na jejich filmy chodili. Na čtyřce symbolicky otevírá Let's Dance 4 (2012) s mizivým openingem 11 milionů. To je výrazně méně, než kolik zvládly předchozí díly a to si snímek vede u kritiků víceméně stejně. Jak je vidno, taneční filmy už začínají ztrácet komerční lesk.
Méďa
Co říkáte, pánové, asi byste si to s tímhle medvídkem rádi vyměnili...
Na pětce přisprostlý Méďa (2012), jehož nehodlají diváci pustit z TOP10. Pátý týden, pátá pozice a 193 mega na domácích tržbách. Pro Rkovou komedii, ve které chlastá plyšová hračka, přímo famózní výsledek. Na šestce The Amazing Spider-Man (2012), jemuž ve Státech lehce dochází dech, ale to studio trápit nemusí. Celosvětově má restart pavoučka nastřádáno 654 milionů. Na sedmičce Rebelka (2012), s níž si Pixar splnil svou obvyklou dvousetmilionovou hranici v USA. Na osmém místě další Rkový úspěch, striptéři Bez kalhot (2012). Devítku tentokrát okupují průměrní Divoši (2012) Olivera Stonea a desítku uzavírá indie-senzace Až vyjde měsíc (2012).
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.