Smrtonosná past: Opět v akci s menší porcí ironie a hlášek?

Smrtonosná past: Opět v akci s menší porcí ironie a hlášek?
První oficiální foto McClanea a jeho syna v podání Jaie Courtneyho
Do dokonalé pozice „vtipů je jak máku a přesto to nevypadá jako parodie“ dostaly Johnův charakter poslední dva díly Smrtonosné pasti. Ve trojce za vydatného přispění „černého rasisty“ Samuel L. Jacksona, ve čtyřce díky letité odmlce, díky níž mohl hrdina suše komentovat svůj osud věčného nechtěnného hrdiny. Připravovaná pětka fanoušky zatím zlobí. Scenárista Skip Woods se ve Wolverineovi (2009) kdysi dvakrát nepředvedl a ještě hůře je na tom režisér John Moore (Max Payne / 2008, Let Fénixe / 2004).
smrtonosna-past-opet-v-akci-s-mensi-porci-ironie-a-hlasek
První oficiální foto McClanea a jeho syna v podání Jaie Courtneyho
Aby těch obav nebylo málo, přišel teď Moore s prohlášením, že bude pětka o něco vážnější, než předchozí díly. „Myslím, že se změnila doba a lidé na nějaké to blbnutí nemají náladu. Laťka už je trochu jinde. Ve filmu přirozeně zůstane několik skvělých vtipů a 'mcclainismů', ale nechceme, aby se to zvrhlo v to, že bude Amerika dělat vtipy na Studenou válku a podobně.“

Záběry z natáčení:

Je mi jasné, že si Američané nechtějí zbytečně přiostřit křehký vztah s Ruskem, který byl, je a nejspíš vždy bude napjatý. Snad je výše zmíněný citát pouhým ujištěním ruské strany, že si z nich tvůrci nebudou dělat přílišnou legraci a jinak nás čeká starý dobrý John McClane. Kdyby mu odpadl jeho nadhled, stal by z něj klasický superhrdina hvězd a pruhů bez přidané hodnoty, což je přesně ona škatulka, kterou kdysi úspěšně v jedničce zbořil.