US tržby: Zájem o Dobu ledovou neroztál. Léto přeje i dalším hitům.

US tržby: Zájem o Dobu ledovou neroztál. Léto přeje i dalším hitům.
Amazing Spider-Man
U Foxů zažili dobrý víkend a nejen kvůli prvnímu místu v americkém žebříčku. 46 milionů, s nimiž se za vodou počítalo, tolik nepřekvapí. Důležité je, že ve zbytku světa už stihla čtvrtá Doba ledová nabrat třetinu miliardy. Dokazuje to ohromnou oblíbenost hlavních hrdinů, kteří vydělávají i přesto, že už dávno nepatří k žánrové špičce (a nechytají se ani na konkurenční Madagaskar). Ostatní studia rozumně ustoupila, díky čemuž nestartovala o víkendu žádná jiná velká premiéra. Doba ledová 4: Země v pohybu (2012) je proto první a poslední novinkou, která se do žebříčku tento víkend prodrala.
Andrew Garfield
Amazing Spider-Man
Nejlepší výdrž prokazuje The Amazing Spider-Man (2012), jenž v amerických kinech oslavil dvě stovky a celosvětově půl miliardu. Restart pro novou generaci se vydařil a dveře k trilogii jsou naplno otevřené. Na třetím místě Méďa (2012), jemuž diváci přejí - celosvětově již vydělal 4x tolik, co stál. Na čtvrté pozici Rebelka (2012 / dříve Odvážná Merida), která stále lehce zaostává v tržbách za čísly, na něž jsme u Pixaru zvyklí. Skvěle se na pětce drží komedie Bez kalhot (2012). Stála 7 milionů, vyděláno má 91. Neberte to.
Divoši (2012) Olivera Stonea se snaživě drží na šesté pozici, Madea's Witness Protection (2012) Tylera Perryho na sedmičce, výborně hodnocený dokument Katy Perry: Part of Me (2012) na osmém místě, devátý "malý velký hit" Až vyjde měsíc (2012) a desítku uzavírá Madagaskar 3 (2012) .
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.