Novinky ohledně pokračování Dne nezávislosti: Invaze se blíží!

Novinky ohledně pokračování Dne nezávislosti: Invaze se blíží!
Den nezávislosti | 1996 20th Century Fox
Nejde jen o přání chtivých producentů, aby se Roland Emmerich k žánru vrátil. Od jeho hitu, který mu navěky otevřel dveře k velkolepým filmům, v nichž Země dostává slušně zabrat, se neobjevil nikdo, kdo by se Dni nezávislosti (1996) byť jen přiblížil. Naopak se často člověk v kině cítí jako hlupák, že své těžce vydělané peníze dobrovolně vyhodil za lístek (viz nechtěně směšná Skyline / 2010 či pateticky tupá Světová invaze / 2011). Emmerichův dvorní scenárista Dean Devlin se rozhodl na prosby fanoušků zareagovat a potvrdil, že není pokračování vůbec nereálné. Naopak je dle něho prý vše na dobré cestě a jde jen o to, jestli se povede dokončit scénář.
Roland Emmerich
Den nezávislosti | 1996 20th Century Fox
Nemůžu říct, že na sequel určitě dojde, ale můžu potvrdit, že poprvé po 11 letech s Rolandem spolupracujeme a jsme nadšení z toho, že na dvojce děláme. Můžeme to dokázat, pokud zvládneme vše správně propojit. Je to výzva. Poprvé od doby, kdy jsme točili jedničku, mám pocit, že máme k ruce dobrý základ, který stojí za to, abychom s ním pracovali. Léta jsme myšlence sequelu vzdorovali, protože máme k jedničce opravdu dobrý vztah. Vděčíme jí za své kariéry a velmi jsme si užili její natáčení. S dvojkou jsme chtěli přijít tehdy, až budeme mít dobrý základ, který by byl hoden prvního dílu. Abychom cítili propojení a ne jen touhu vydělat peníze," řekl Devlin.
Dále dodal: "Přirozeně cítíme ohromný tlak. Během let se nás všichni na dvojku ptali. Ve skutečnosti mě najali na sequel již před deseti lety a zaplatili mi hodně peněz. Po dopsání scénáře jsem peníze vrátil a řekl 'Ani to nečtěte. Je to dobrý scénář, ale Den nezávislosti i jeho fanoušci si zaslouží víc než "jen" dobrý scénář'. Ten film mi dal kariéru. Proto jsem se kdysi rozhodl, že dvojku nenapíšu. Před rokem mi ale Roland zavolal a řekl 'Pojďme to zkusit". Tak jsme se sešli, zapracovali a vyšlo nám z toho něco, o čem jsme si navzájem mohli říct, že to dává smysl. Takže nyní doufám, že se to povede."

Trailer na Den nezávislosti:

Pokud Devlin s Emmerichem svou scenáristickou pouť dotáhnou do konce, studio se natáčení určitě bránit nebude. Teď je jen otázkou, kdo ve filmu bude hrát. Někdo z přeživších minulého dílu, nebo úplně nový tým? Osobně bych hlasoval pro „staré známé“. Will Smith a Jeff Goldblum byli bezvadná dvojka.
Víte že?...
... pověst o kvalitách Dne nezávislosti dorazila ve své době i do Bílého domu? Tehdejší prezident Bill Clinton si objednal soukromou projekci, které se zúčastnili Devlin, Emmerich a Bill Pullman, který ve filmu hraje prezidenta.