US tržby: The Amazin Spider-Man se úspěšně zhoupl na vlně diváckého zájmu

US tržby: The Amazin Spider-Man se úspěšně zhoupl na vlně diváckého zájmu
Co říkáte, pánové, asi byste si to s tímhle medvídkem rádi vyměnili...
Víkendový otvírák má The Amazing Spider-Man (2012) za "pouhých" 65 milionů, promítal se však již od úterý, kdy 35 miliony zlomil rekord. Celkově dosáhl za šest dnů částky 140 mega, což je velmi solidní start, i když lehce ve stínu předchozích dílů (trojka původní trilogie zvládla za 3 dny 151 milionů). Extrémně dobře se filmu daří hlavně v zámoří, kde již vydělal rovnou dvoustovku. Díky tomu má restart na kontě třetinu miliardy, což je opravdu hezký "začátek" kinoputování. 230 milionů se přesto jeví jako přehnaný rozpočet (a to v částce není zahrnuta propagace). Nový Spider-Man není zdaleka tak "epic", jako jeho předchozí filmy a má veliké štěstí, že mu přesto fanoušci tolik přejí. Pokud zájem vydrží, dvojka na sebe nedá dlouho čekat.
Méďa
Co říkáte, pánové, asi byste si to s tímhle medvídkem rádi vyměnili...
Výbornou výdrž projevuje Méďa (2012) Ted. Propad o 40% a po dvou týdnech čítá 120 milionů v USA. Na Rkovou komedii za 50 míčů, v níž chce plyšový méďa osouložit pokladní, obdivuhodné. Na trojce Odvážná Merida (2012), která se oklepala z minulé výprasku a už zase střádá dolárky. Na čtvrté pozici nováček Olivera Stonea Divoši (2012). Krimi o dvou magorech, co si vyrazí proti drogovému kartelu, aby dostali zpátky svou přítelkyni, se během kampaně opírala především o výborné trailery. Recenze bohužel zůstaly v nadšení na půli cesty, čemuž odpovídá startovných 16 milionů.
Pátá komedie o pánských striptérech Bez kalhot (2012). Ta sice zažila výraznější propad (60%), i přesto může u studia vládnout nadšení. Snímek stál směšných 7 milionů a již stihl vydělat 10x tolik. Na šestce černošské zlo Madea's Witness Protection (2012), na němž Tyler Perry tradičně vydělává. Na sedmém místě úspěšný Madagaskar 3 (2012), který to nemá daleko k vydělané půl miliardě. Na osmičce poslední premiéra týdne, dokument Katy Perry: Part of Me (2012). Přestože se snímek dočkal dobrých ohlasů, širokého nasazení v kinech a má v hlavní roli jednu z největších popstar, vydělal pouhých 7 milionů. Pravda, stál jen 12, takže se 100% zaplatí. Přesto by jeden čekal, že lidé utratí na sympatickou Katy Perry větší peníze.
us-trzby-the-amazin-spider-man-se-uspesne-zhoupl-na-vlne-divackeho-zajmu
Katy Perry: Part of Me
Na devítce "senzace se srdcem", poetická komedie Až vyjde měsíc (2012) Wese Andersona a desítku tentokrát uzavírá novinka Woodyho Allena Srdečné pozdravy z Říma (2012), která se prý moc nepovedla.
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.