Tržby v českých kinech: Nejoblíbenější je zvířecí parta z Madagaskaru 3

Tržby v českých kinech: Nejoblíbenější je zvířecí parta z Madagaskaru 3
Prometheus obsadil v aktuálním žebříčku druhé místo.
Vedle Shreka a Toy Story je Madagaskar další veleúspěšnou animovanou sérií. Pravda, distributor se na nejmladší tuzemské diváky připravil již předpremiérovými projekcemi. A o víkendu Madagaskar 3 (2012) promítalo hned 110 kin! Výsledek se dostavil, když jen za tento víkend snímek vydělal přes 10 milionů korun z kapes 75.069 diváků. Už nyní se co do úspěšnosti může Madagaskar 3 měřit s Prometheem (2012), hravě přeskočil Sněhurku a lovce (2012), Diktátora (2012) i Temné stíny (2012) nebo snímek Hurá do Afriky! (2010), další animovanou taškařici. Dá se tedy čekat, že čtvrtý Madagaskar je na spadnutí. Jen aby tvůrcům nedošla invence a humor.
trzby-v-ceskych-kinech-nejoblibenejsi-je-zvireci-parta-z-madagaskaru-3
Prometheus obsadil v aktuálním žebříčku druhé místo.
V aktuálním žebříčku top20 je na druhém místě Scottův Prometheus. O víkendu vydělal lehce přes 3 miliony, což je tak stěží na skafandr pro Charlize Theron. I když chápu, že mnozí by herečku raději viděli bez něj.
Třetí jsou Muži v černém 3 (2012), kteří nedají bez obleku a brýlí ani ránu. Předtím měli svoje propriety rovných deset let ve skříni, nepřehlédnutelná mediální kampaň a kultovní statut ale všechno velmi rychle oprášily a hodily chlapce zpátky do gala.
trzby-v-ceskych-kinech-nejoblibenejsi-je-zvireci-parta-z-madagaskaru-3-1
Líbáš jako ďábel je v celkové návštěvnosti letošního roku zatím druhý.
Na čtvrtém místě Líbá jako ďábel (2012) Marie Poledňáková. Komedie z exotické Afriky dotahuje náskok Okresního přeboru - Posledního zápasu Pepika Hnátka (2012) coby nejúspěšnějšího filmu letošního roku. Už „jenom“ 32.000 diváků a má to paní režisérka zase doma.
trzby-v-ceskych-kinech-nejoblibenejsi-je-zvireci-parta-z-madagaskaru-3-2
Nedotknutelní je příjemné filmové překvapení.
Měl jsem za to, že jsou návštěvníci kin přejedeni velkými postprodukčními bijáky. Což by hrálo na ruku filmům typu Nedotknutelní (2011) nebo Diktátor. Oba snímky v top20 figurují, ovšem s nikterak výraznějším úspěchem co se tržeb týče. Co se povedlo Okresnímu přeboru – Poslednímu zápasu Pepika Hnátka, to se zahraničním nezávislým filmům nedaří. A nemusí jít nutně o díla dramatická a vážná. Vždyť Diktátor i Nedotknutelní jsou snímky plné humoru a nadhledu.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.