Máte zájem jet na letní tábor s Terezou Voříškovou? Nebo Simonou Babčákovou?

Máte zájem jet na letní tábor s Terezou Voříškovou? Nebo Simonou Babčákovou?
2Bobule (2009)
Aertěk, to jsou filmy, natáčení a zábava pro úplné začátečníky i zkušenější dětské filmaře. Každý, kdo se zajímá o filmové umění a tajemství vzniku filmu, si na Aertěku vybere. Píšou se scénáře, učí se herectví, kameře, střihu, zvuku, režii, ale i výrobě plakátů. Program tábora dále obsahuje setkání s hosty, táborové kino, a především po skončení tábora slavnostní premiéru dětských filmů v kině Aero. Vše je doplněno tradičním programem s filmovou tématikou.
Simona Babčáková
Estétka a Rodina je základ státu. | Produkce Radim Procházka
 „Zombíci, super hrdina ve spodním prádle, těžce schizofrenní dívka, zamilovaný výrobce rakví, slintající blázen? Ano, tohle je realita. Takhle vidí současnost mladí tvůrci. A název Aertěk? Je to parodie na pionýrské monstrum z časů bolševika, a také odvozenina názvu našeho kina, které celou akci zaštiťuje,“ říká Mirek Velš, organizátor Aertěku.
A kdo přijede? Hulk, Hannibal Lecter, Duna – to je výběr filmografie kaskadéra Rudolfa Boka. Dalšími neméně zajímavými hosty budou Tereza Voříšková, či Simona Babčáková.  Objeví se i dobrodruh a režisér dokumentů o žralocích Steve Loveček Lichtag a mnoho dalších.
Jiří Mádl, Tereza Ramba
„Od všech jiných „filmových táborů“ se lišíme především tím, že si nehrajeme na piráty a čaroděje, ale naopak filmy skutečně vytváříme, chceme je pochopit a věnovat se filmovým přesahům do ostatních druhů umění. Všichni pracují na 150%, lektoři i děti. Bereme 33 dětí a k nim máme nonstop po ruce přes 10 kvalifikovaných lektorů. Pracuje se opravdu hodně, podmínky jsou srovnatelné se skutečným natáčením,“ říká Filip Kršiak, jeden z organizátorů Aertěku.

Informace o táboře
Místo konání : Bečov nad Teplou
13 až 16 let / 02. - 13. 07.
10 až 13 let / 16. - 27. 07.
Více informací: mirek.vels@kinoaero.cz, 774 568 015
 www.aertek.cz