Studentský Fresh Film Fest začíná už dnes "skate show" v centru Prahy

Studentský Fresh Film Fest začíná už dnes "skate show" v centru Prahy
studentsky-fresh-film-fest-zacina-uz-dnes-se-skate-show-v-centru-prahy-1
Surreálný a zároveň velmi vtipný film vypráví příběh amatérského skateboardisty, který se vydá za profesionální kariérou na tajemný hrad do sídla největší skateboardové společnosti na světě – Machotaildrop – a zjišťuje, že ne všechno je pod jejím povrchem ideální. „Osobitá fraška režisérů Corey Adamse a Alexe Craiga pojímá skaterskou kulturu s nadhledem a retro-groteskní stylizací ala filmy Wese Andersona. Uhrančivými nápady překypující snímek, který skateboarding přirovnává k exkluzivním spolkům gentlemanů a dobrodruhů, pluje na vlnách rozjařilé výstřednosti i existenciální melancholie,“uvádí kurátor loňského celovečerního programu Jiří Flígl. Projekci doplní skate show před kinem. Večer začíná ve 20.30. 
Devátý ročník tohoto mezinárodního filmového festivalu proběhne od 29. srpna do 2. září opět v Praze. Po loňském VZDORU se hlavním motivem stane MANIPULACE. „Nesoutěžní a doprovodný program připravujeme v duchu tohoto tématu, které je s filmem bytostně a od jeho prapočátků spojené. Některé projekce budou následovat i diskuse s odborníky a samotnými tvůrci,“ doplňuje Jan Stehlík, umělecký ředitel festivalu.
studentsky-fresh-film-fest-zacina-uz-dnes-se-skate-show-v-centru-prahy
Jako každý rok festival nabídne výběr 120 snímků, které jinde nemáte šanci vidět.„Progresivních, neotřelých, novátorských, zajímavých – prostě fresh filmů,“ říká Radka Weiserová, ředitelka festivalu, která letos nahradila Martina Poštu věnujícího se dalším projektům. „Výsledný program vybíráme z téměř 1.200 přihlášených snímků, například ve studentské sekci uvidí návštěvníci skutečně to nejzajímavější, co se za poslední rok urodilo po celém světě,“ dodává Radka. Jako tradičně soutěže celovečerních debutů a studentských filmů doplní zvláštní uvedení, pocty a retrospektivy, distribuční premiéry, jedinečná uvedení snímků renomovaných autorů, koncerty, workshopy, divadla, diskuse, výstavy aparty.
Projekce Fresh Film Festu letos proběhnou v kině Světozor, Kino 35 – Francouzský institut, FAMU, Studio Béla – Maďarský institut a také pod širým nebem v Riegrových sadech, kde bude volný vstup.
Fresh Film Fest se už tradičně představí také v rámci sekce Fresh Selection – pět filmových nadějí na 47. MFF v Karlových Varech.