Zůstáváte, či přijíždíte do Prahy? Pak skrz naskrz prozkoumejte pražský Střelecký ostrov!

Zůstáváte, či přijíždíte do Prahy? Pak skrz naskrz prozkoumejte pražský Střelecký ostrov!
Střelecký ostrov se na dva dny promění v oázu umění. Vyroste na něm divadelní šapitó, letní kino, music bar i literární kavárna. Od 14 do 22 hodin bude hostit nepřetržitý program složený z tvorby studentů AMU a VŠUP.  V rámci jejich společného festivalu SKRZ NA SKRZ budou uvedena divadelní představení, bloky krátkých filmů, kapely, ansámbly věnující se moderní klasické hudbě, přednášky o umění, intermediální taneční kreace, pantomima… Vyvrcholením sobotního programu bude vystoupení komorního orchestru Wrgha Powu s alternativním repertoárem, ve 23 hodin začne afterparty v alternativním prostoru NoD.
zustavate-v-praze-prijizdite-do-prahy-pak-skrz-na-skrz-prozkoumejte-prazsky-strelecky-ostrov
Návštěvníci festivalu se na ostrově seznámí se současným mladým uměním, mladí umělci zase dostanou příležitost navázat nové kontakty. „Hlavním cílem festivalu je propojování – škol, uměleckých oborů, lidí s hlubším a zběžným zájmem o umění. A myslíme si, že právě neoficiální prostředí ostrova je pro nenásilné propojování ideální.“ říká jeden z organizátorů.
Hlavní program na ostrově bude mít svého předskokana. 9. 6. od 19 hodin se budou pod jeho jménem v rámci „Muzejní noci“ promítat filmy studentů FAMU a ateliéru filmové a televizní grafiky na VŠUP v obou sálech hlavní pobočky Městské knihovny na Mariánském náměstí. FAMU zastoupí mimo jiné i jedny z nejoceňovanějších filmů Famufestu 2011, VŠUP uvede to nejlepší ze závěrečných prací studentů za posledních 20 let.
Vstup na Střelecký ostrov i do Městské knihovny je volný.