Tržby v českých kinech: Muži v černém 3 útočí, Marie Poledňáková pokořila Avengers!

Tržby v českých kinech: Muži v černém 3 útočí, Marie Poledňáková pokořila Avengers!
Líbáš jako ďábel, v aktuálním žebříčku na druhém místě.
Muži v černém jsou po dlouhé době opět na plátnech kin. A nejen tam, díky masivní kampani se to černalo na billboardech, internetové reklamě i ohozech fanoušků na party slavnostní premiéry Mužů v černém 3 (2012). Tenhle kult prostě i po dlouhé dekádě, během níž se ve filmovém průmyslu tolik změnilo, stále táhne. Nasazení do 70 kin se vyplatilo, Muže v černém 3 shlédlo téměř 58 tisíc diváků, víkendové tržby se vyšplhaly lehce nad 9 milionů korun.
trzby-v-ceskych-kinech-muzi-v-cernem-3-utoci-marie-polednakova-pokorila-avengers
Líbáš jako ďábel, v aktuálním žebříčku na druhém místě.
Po víkendu druhá je komedie Marie Poledňákové Líbáš jako ďábel (2012). I ta těží ze svého úspěšného předchůdce, snímku Líbáš jako Bůh (2009). Snímky, které zlehčují lidské trable, mají diváci rádi. A když se k tomu přidá plejáda oblíbených herců a výlet do exotické Afriky, mají producenti vyhráno. Líbáš jako ďábel o víkendu utržil přes 4,5 miliónu korun. Z dlouhodobého pohledu je komedie Marie Poledňákové úspěšnější než komiksoví superhrdinové Avengers (2012). A to mají postavy od Marvela dvoutýdenní náskok. Ponaučení? Nikdy nepřeceňujte divácký vkus.
trzby-v-ceskych-kinech-muzi-v-cernem-3-utoci-marie-polednakova-pokorila-avengers-1
Kristen Stewart v roli Sněhurky, která potká lovce a proti královně se patřičně vyzbrojí.
Na aktuálně třetím místě žebříčku skončila další novinka, poněkud temnější fantasy Sněhurka a lovec (2012). Zapomeňte na Julii Roberts, která se před nedávnem ve Sněhurce (2012) také představila. Tomuhle filmu dominuje akce a temné síly. Charlize Theron v roli pomstychtivé královny a Kristen Stewart coby Sněhurka, které nezbyde než se chopit válečných zbraní. Ty ženy nám (ne)pěkně zmužněly, platí to i o návštěvnicích kin?
trzby-v-ceskych-kinech-muzi-v-cernem-3-utoci-marie-polednakova-pokorila-avengers-2
V rodinném snímku Tady hlídám já příjemně překvapila dětská herečka Veronika Divišová.
První červnový filmový víkend se nesl v duchu Dne dětí. A projevilo se to i na aktuálním žebříčku top20. Novinka Tady hlídám já (2012), kde je mluvící pes Hugo, skončila šestá. V první desítce se drží i loutkoví Piráti! (2012), animovaný film Hurá do Afriky! (2010) a Modrý tygr (2012). Do top20 se ještě vešly snímky Alvin a Chipmunkové 3 (2011) a Kocour v botách (2011). Ten se v kinech drží dlouhých 27 týdnů a jeho tržby i sledovanost předčily marvelovské Avengers. A potom že je mléko jen pro slabochy.
trzby-v-ceskych-kinech-muzi-v-cernem-3-utoci-marie-polednakova-pokorila-avengers-3
Okresní přebor a Pepik Hnátek se po dlouhých devíti týdnech s žebříčkem top20 loučí. Nemá se za co stydět.
Z top20 se po dlouhých 10 týdnech odporoučel Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012). Asi zamířil na fotbalové EURO… Ne, vážně, 9 týdnů, téměř 50 milionů korun na tržbách a 370 tisíc platících diváků, to se bude letos jen těžko někomu překonávat. Co takhle už tento týden Prometheus (2012)?
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.