Česká kina hlásí: Ďábel z Maroka útočí na Pepika Hnátka, který zatím vede

Česká kina hlásí: Ďábel z Maroka útočí na Pepika Hnátka, který zatím vede
Diktátor Sacha Baron Cohen se o své umístění v žebříčku náležitě postaral.
Pohodová komedie Líbáš jako ďábel (2012) útočí na Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka (2012). Zabrusme trochu do statistik. Líbáš jako ďábel shlédlo za necelé dva týdny od uvedení 216.282 diváků. Za první dva týdny vidělo Okresní přebor lidí jen o pár tisíc více, a sice 232.259. Vzhledem k tomu, že Okresní přebor v devátém týdnu od uvedení nezajímal ani tisícovku diváků, dá se čekat, že to v konfrontaci obou komedií bude ještě velké drama.
ceska-kina-hlasi-dabel-z-maroka-utoci-na-pepika-hnatka
Avengers tak trochu dochází dech, nebo fanoušci.
Zajímavé je též sledovat souboj komedie Líbáš jako ďábel a marvelovských Avengers (2012). Čísla mají z dlouhodobého pohledu téměř vyrovnaná, a to jsou Avengers v žebříčku o dva týdny déle. Právě někde tady se nejlépe dozvídáme o vkusu a zájmu tuzemských diváků.
ceska-kina-hlasi-dabel-z-maroka-utoci-na-pepika-hnatka-1
Diktátor Sacha Baron Cohen se o své umístění v žebříčku náležitě postaral.
Hladinku si udržuje aktuálně třetí Diktátor (2012) Sacha Baron Cohen. Mnozí třeba čekali lepší čísla, ale když to srovnáme s premiérovým Útěkem z MS-1 (2012) a gibsonovým snímkem Moje letní prázdniny (2012), nemá se Cohen za co stydět.
Velmi solidně se na žebříčku drží i animovaní Piráti! (2012) Ti aktuálně vítězí jak nad teenagerským hudebním filmem StreetDance 2 (2012), tak nad originální komedií Lov lososů v Jemenu (2011) s Ewanem McGregorem v hlavní roli.
ceska-kina-hlasi-dabel-z-maroka-utoci-na-pepika-hnatka-5
Konzervativní Železná lady zvedla vlnu zájmu o životopisné snímky.
Z dlouhodobého hlediska je překvapením umístění životopisného dramatu Železná lady (2011). Přes sto tisíc diváků znamená velmi dobré číslo. A prezidentská kancelář vysokou sledovanost snímku o konzervativní britské političce Margaret Thatcherové rozhodně nevytrhla.
Aktuální žebříček návštěvnosti tuzemských kin naleznete ZDE.