21. týden-kinopremiéry: Mel Gibson a Guy Pearce na útěku

21. týden-kinopremiéry: Mel Gibson a Guy Pearce na útěku
Guy Pearce musí vysvobodit dceru prezidenta Spojených států z vesmírného vězení.
V hlavě Luca Bessona - úspěšného producenta, režiséra a scenáristy - se zrodil příběh pojednávající o vesmírném vězení MS-1. Tam se musí vydat Guy Pearce, aby osvobodil dceru prezidenta USA a tím si zachránil i svůj vlastní život. Akční sci-fi Útěk z MS-1 (2012) má zajímavý námět, ovšem zpracování (zejména akční sekvence) poněkud pokulhává. Guy Pearce, respektive Peter Stormare a další padouši snímek naštěstí zachraňují. My filmu dáváme 50%. Recenze Útěku z MS-1 najdete zde.
21-tyden-kinopremiery-mel-gibson-a-guy-pearce-na-uteku
Guy Pearce musí vysvobodit dceru prezidenta Spojených států z vesmírného vězení.
Byl Patriotem (2000), poté umučil Krista (2004) a nakonec zavítal do starobylé říše Mayů. Nyní je herec, producent a režisér Mel Gibson na letních prázdninách. A jak se dá od tohohle člověka (který jednu ze svých rolí strávil s plyšovým bobrem na ruce) očekávat, nebude to ani tentokrát nuda. Film Moje letní prázdniny (2012) se odehrává na pozadí jedné loupeže, která našeho hrdinu zavede do zkorumpovaného Mexika. Nevypočitatelné ženy, policisté a pomstychtivá mafie, to si říká o pořádnou dávku akce a napětí. A v případě Mela Gibsona dojde i na černý humor a řadu trefných hlášek. Ono to v nebezpečném Mexiku asi ani jinak nejde. Snímku dáváme 65%. Recenze si můžete přečíst zde.
21-tyden-kinopremiery-mel-gibson-a-guy-pearce-na-uteku-1
Ano, i takhle vypadají dnešní velkoměsta.
Zajímá vás městský urbanismus, územní plánování našich měst? Potom si nenechte ujít dokument Urbanized (2011), který se v české premiéře představí netradičně v sobotu 26. května v rámci festivalu reSITE. Po snímku na vás čeká zajímavá diskuse s architekty, kteří mají na svědomí přestavbu měst New York a Oslo. No neberte to. Recenze dokumentu Urbanized si můžete přečíst zde.
21-tyden-kinopremiery-mel-gibson-a-guy-pearce-na-uteku-2
Tony a Angele, hrdinové komorního dramatu.
Francouzské drama Angele a Tony (2010) je jedno velké tajemství. Distribuční společnost tento snímek nevypravila žádným doprovodným textem, tudíž nám k bližšímu seznámení musí stačit u poutávka. V životě - a mezilidských vztazích obzvlášť – to nebývá jednoduché. Ale filmů s podobným námětem už známe…
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér naleznete ZDE.