19. týden-kinopremiéry: Temné stíny Johnnyho Deppa, motorka ve vzduchu a animovaný nádech smrti

19. týden-kinopremiéry: Temné stíny Johnnyho Deppa, motorka ve vzduchu a animovaný nádech smrti
StreetDance 2 vám představí mladé tanečníky v zajímavém prostředí.
Rozehrané to má Burton více než dobře. V Temných stínech se v roli Barnabase Collinse zjevuje Johnny Depp, režisérův miláček. Poté, co byl sexy čarodějnicí s tváří a tělem Evy Green v 19. století upálen, se Depp ocitá v roce 1972. A zábava může začít. Ano, ano, je to tak, nejnovější Burtonův snímek baví o poznání více než jeho předchozí temnější a výpravnější opusy. Ale ta temnota v názvu tentokrát poněkud mate. Naše redakce snímku dává 70%. Další recenze Temných stínů naleznete zde.
19-tyden-kinopremiery-temne-stiny-johnnyho-deppa-motorka-ve-vzduchu-a-animovany-nadech-smrti
StreetDance 2 vám představí mladé tanečníky v zajímavém prostředí.
Pro všechny tancechtivé diváku je tady StreetDance 2, nástupce snímku StreetDance 3D z roku 2010. Opět je tu hezounek George Sampson, který tentokrát objíždí celou Evropu, aby poskládal ten nejlepší tým pouličních tanečníků. Dojde samozřejmě na Paříž a dokonce i Prahu. Oddechovce pro mladé dáváme 50%. Recenze snímku naleznete zde
19-tyden-kinopremiery-temne-stiny-johnnyho-deppa-motorka-ve-vzduchu-a-animovany-nadech-smrti-1
Závodník Libor Podmol tak, jak ho vidí dokument Tomorrow Will Be Better.
Tomorrow Will Be Better hlásá režisér M artin Přívratský. Že by nějaké poučné, filosofující dílko? Nikoli. Snímek je dokumentem o jezdci freestyle motokrosu Liboru Podmolovi, který se ocitl na špici umělecké akrobacie s vůní benzinu. Dynamický střih, tepající hudba a sem tam nějaký ten výrok závodníka, který usiluje o mistrovský titul. O sportu jako takovém to nezasvěcenému pozorovateli mnoho neřekne, jako portrét mladého talentu ale snímek funguje velmi dobře. Dokumentu dáváme 80%, recenze si můžete přečíst zde
19-tyden-kinopremiery-temne-stiny-johnnyho-deppa-motorka-ve-vzduchu-a-animovany-nadech-smrti-2
Hodný syn je nevyzpypatelné finské drama.
A teď jedna deprese z Finska. Hodný syn pojednává o konci rodinné pohody, kterou svou přítomností naruší nový přítel matky dvou synů. A ten hodný syn z názvu filmu se postará o to, aby měl otčím ze života peklo. Snímek režisérky Zaidy Bergroth byl uveden na letošním Febio Festu. Recenze si můžete přečíst zde.
19-tyden-kinopremiery-temne-stiny-johnnyho-deppa-motorka-ve-vzduchu-a-animovany-nadech-smrti-3
Poslední let Petra Ginze vypráví o výjimečném talentu, který vyhasl spolu s nacistickou genocidou.
Kdo pochybuje, že české prostředí nedokáže nabídnout silný námět ke zfilmování, ten ať pozorně čte. Poslední let Petra Ginze je originálním dokumentem o chlapci, který v 16 letech zemřel v plynové komoře Osvětimi. Do té doby nicméně stihl napsat několik románů a doprovodil je celou řadou velmi jímavých kreseb. Pokud byste svým potomkům chtěli nějakou civilnější cestou přiblížit hrůzy holocaustu, Poslední let Petra Ginze se doslova nabízí.
19-tyden-kinopremiery-temne-stiny-johnnyho-deppa-motorka-ve-vzduchu-a-animovany-nadech-smrti-4
Dokument Crulic - cesta na onen svět vypráví originální formou o jedné životní tragédii.
I poslední premiéra tohoto týdne, snímek Crulic – cesta na onen svět, se snaží originální formou navodit silný pocit z jednoho tragického konce. Crulic protestoval proti svému věznění, což ho stálo život, když zemřel vyhladověním. Zapomeňte ale na dokument, kde budou vypovídat pozůstalí, lidsko-právní společnosti nebo politici. Vězeňský stereotyp a monotónnost skvěle ilustruje ruční malba a hlas v pozadí, který předčítá Crulicův deník. Není to nic veselého, ale za to nahlédnutí do jedné uvězněné duše to stojí. Recenze snímku najdete zde.
Sledujte naše video s premiérovými snímky:
Přehled všech premiér naleznete ZDE.