Česká kina hlásí: Avengers útočí, Pepik Hnátek stále drží rekord

Česká kina hlásí: Avengers útočí, Pepik Hnátek stále drží rekord
Piráti! Vzali byste na ně svoje děti?
Při premiérovém víkendu totiž českou komedii shlédlo přes 115.000 diváků, zatímco Avengers se po svém nedávném uvedení museli spokojit s šedesáti tisíci. Recenze komiksový super film vychvalují téměř do nebes, ale jak už to tak bývá, divácký zájem po prvotním očekávání lehce poleví. Leda že by záporák Loki začaroval s počasím a všechny pěkně zahnal do multiplexů…
ceska-kina-hlasi-avengers-utoci-pepik-hnatek-stale-drzi-rekord
Piráti! Vzali byste na ně svoje děti?
Z novinek se velmi dobře umístili (o víkendu čtvrtí nejsledovanější) i Piráti!, další loutkový film od tvůrců Slepičího úletu a svérázných postaviček Wallace a Gromita. Piráti se neohánějí jen dalekohledy a bambitkami, ale i částečně dětskou rétorikou. Tady bych byl ovšem trochu opatrný. Abyste svým ratolestem nemuseli pořád něco vysvětlovat a špitat jim do ucha, vezměte do kina až ty školou povinné.
ceska-kina-hlasi-avengers-utoci-pepik-hnatek-stale-drzi-rekord-2
Ewan McGragor si vyzkoušel Lov lososů v Jemenu.
V rámci Projektu 100 se v kinech znovu hraje TrainspottingEwanem McGregorem v hlavní roli. Do Top20 se ovšem dostala jiná novinka s tímto hercem, a sice Lov lososů v Jemenu. Nový snímek sympatického režiséra Lasse Hallströma, autora Pravidel moštárny nebo Čokolády, zaujme svou multižánrovostí, v níž se mísí romantika s dramatem a komedií. Přestože jde o povedený film, nelze s výraznějším úspěchem počítat. Čtenářů stejnojmenné knižní předlohy u nás moc nebude.
ceska-kina-hlasi-avengers-utoci-pepik-hnatek-stale-drzi-rekord-1
Temné stíny Tima Burtona. Johnny Depp je rok od roku mladší.
Zajímavější to ovšem bude teď o víkendu. Premiéru bude mít novinka Tima Burtona Temné stíny, kde se představí – jaké to překvapení – Johnny Depp. Recenze dávají nicméně tušit, že Burton se pustil do něčeho, co řada jeho pravověrných fanoušků jen tak neskousne. Tak si počkejme na víkend.
Aktuální žebříček návštěvnosti tuzemských kin naleznete zde.