Matoucí kariéra pravé blondýnky Reese Witherspoon

Matoucí kariéra pravé blondýnky Reese Witherspoon
V roce 2005 patřila Reese Witherspoon (Pravá blondýnka / 2001, Voda pro slony / 2011) mezi vrcholné celebrity Hollywoodu; dostávala 15 milionů dolarů za film, studii byla považována za jistý základ romantické komedie a Oscarem za film Walk the line (2005) dokázala, že si poradí i s vážnou rolí.
Dnes je to ale herečka, kterou od posledního finančně úspěšného filmu dělí více než čtyři roky, a jejíž nejnovější romantickou komedii studio přesunulo z plánované premiéry 14. února na navazující týden, neboť zřejmě na valentýnský večer nepředstavuje dostatečný tahák.
"Reese Witherspoon během posledních pár let nepochybně zapadla," říká Jeff Block, filmový analytik PR společnosti Exhibitor Relations, " Patří mezi několik málo hereček současného Hollywoodu, které preferují rodinu před slávou."
Je proto poněkud překvapující, že podle interních informací křehká blondýnka nadále pobírá vzletných 15 milionů za film, což vedlo dokonce k tomu, že se "umístila" na čtvrtém místě magazínu Forbes v žebříku nejvíce přeplacených herců. Jak je to možné?
"Hollywood pracuje na principu setrvačnosti, a i známé jméno, které již nějakou dobu zapadá, má větší hodnotu než jméno zcela nevyzkoušené," vysvětluje Block, " Tomu samozřejmě napomáhá i fakt, že je Reese extrémně talentované herečka. Pravdou je, že jakmile herec zažije jeden větší úspěch, už navěky se s ním počítá jako s někým, koho lze v příštím projektu vysadit zpátky na vrchol. Známé jméno zkrátka prodává, bez ohledu na to, kolik filmů ho dělí od posledního úspěchu."
matouci-kariera-reese-witherspoon