Tohle už rozesměje, piráti jsou vtipný hoši!

Tohle už rozesměje, piráti jsou vtipný hoši!
Když český filmař natočí film, shání na něj několik let peníze. Někteří producenti se zaručí vlastním domem, někteří přijdou o úspory, jiní to dělají zadarmo, někteří něco málo vydělají, ale většinou to na nový film nestačí, vyjma pár hitů. Pak stejně přijde pirát a vydá uloupený film na svých stránkách, nelegálně, bez autorských smluv. Prodává reklamu na svých stránkách, bohatne na ukradeném zboží (stejně jakoby vám soused ukradl auto, navíc ho pronajímal a vy byste nemohli nic dělat, jen koukat, jak kasíruje peníze).

Pak se ale stane, pod vlivem zatýkání a rušení pirátských obsahů, že agentura Etarget nechce pirátovi platit za reklamu na nelegálních stránkách (nechápeme, že vůbec kdy platila, že systém to umožnil, akceptoval). Pirát si stěžuje, že reklama nefunguje, tak začne volat o pomoc, že kradené zboží mu někdo smazal. A světe div se, chce peníze za svou práci.
Oloupený filmař se nestačí pak divit, co píše jistý Čestmír Zeman z Klášterce nad Ohří z pirátského portálu kinotip.cz. Hodnoty jsou převrácené a zloděj volá, pomoc, byl jsem okraden, zachraňte mě:
Převzatá výzva z kinotip.cz, citace :
Stručně
Od 20. ledna 2012 kdy americká FBI zablokovala server Megaupload.com (více zde) to jde s KinoTipem z kopce. Zavření Megauploadu se zalekly i další servery, který nenávratně začaly mazat všechna videa. Jedná se o servery videobb.com, videozer.com, novamov.com, videoweed.com, divxstage.eu, movshare.net a stagero.eu. Svým jednáním způsobily z KinoTipu jeden velký nefunkční web.
Naše aktivity
Od založení KinoTipu (před 3 roky) jsme Vám nabídli zdarma více než 7490 filmů, 5948 divx filmů, 13825 filmů ke stažení, 22466 epizod seriálů a 12988 videí pro dospělé.
Reklama a finance
Na třetí narozeniny KinoTipu které jsme oslavili 2. února 2012 nám z neznámých důvodů přestala společnost Etarget poskytovat reklamu pro KinoTip. Dále nám nevyplatili některé měsíce a na dotazy nereagují.
Problémy
Píše se mi to špatně, ale budoucnost ohledně online filmů, seriálů a KinoTipu je velice nejistá. Pokud jste se začetli až sem, jistě jste pochopili, že některé společnosti nám svým jednáním způsobili problémy. Jak finančně, tak obsahově. Díky chování Etargetu jsme přišli o finanční prostředky z reklamy. Díky zrušení výše uvedených serverů jsme přišli o obsah.
Pomoc od Vás
Provoz našich služeb stojí měsíčně nemalé peníze, které jsme platili z reklam a provizí. O ty jsme díky Etargetu přišli a musíme se tímto poprvé za 3 roky obrátit na Vás a požádat o finanční podporu. Peníze na provoz služeb máme pouze do 15. března 2012. Pokud se nevybere dostatek peněz, budeme nuceni služby ukončit.
Současnost - Starý obchodní model
Když se zamyslíte, byli jsme hodně závislí na druhých. Jak v přebírání obsahu, tak v realizaci reklamy. To se nám vymstilo a je nutné přijít s něčím novým, aby se podobná situace již neopakovala.
Budoucnost - Nový obchodní model
Jak by se Vám líbilo sledovat neomezeně a bez limitu Váš oblíbený film či seríál? Denně nové filmy a seriály, svobodný a neomezený výběr. To jsou naše vize a věřte, že jim to chceme ještě pořádně natřít! Ve spolupráci s projektem ServerTip.cz jsme schopni Vám toto zajistit. Pokud se již teď podíváte na některé z videí uložené na ServerTipu (například zde) zjistíte, že sledovat videa lze opravdu bez limitu akorát pomalu, jelikož ServerTip.cz nemá momentálně dostatečnou linku připojení. Proto část vybraných peněz půjde na provoz KinoTipu a část peněz na připojení pro ServerTip.cz. Tím Vám zajistíme neomezené a rychlé sledování obsahu. Obsah Vám budeme dovávat opět my, KinoTip tým.
Oprava filmů a seriálů
Pokud nás v tom nenecháte a opravdu se vybere dostatečný finanční obnos, zaručíme Vám denně desítky nových filmů a seriálů!!! ServerTip.cz neručí za obsah, který na něj nahráli uživatelé. Proto se nemusíte bát, že by měl ServerTip.cz do budoucna díky nám potíže a že by obsah mohl zmizet.
Závěrem
Rok 2012 je rok bouře. KinoTip dosáhl 3 roky své existence. Přežili jsme zátahy, špionáž i vyhrožování smrtí a jsme pořád tady. Prošli jsme peklem a zpět a to nás činí silnějšími než jindy! Za každý příspěvek děkujeme!!!
Jak přispět ?
Uvažujete-li o finanční pomoci na udržení a záchranu KinoTipu, nabízíme Vám tyto možnosti odeslání příspěvku: Platba v jakékoliv měně šekem Platba převodem na bankovní účet Platba pomocí PayPal
Absurdistán, kdy piráti okrádají autory, filmaře, kina, televize a ještě prosí o pomoc, aby mohl dál vydělávat na kradeném uloženém zboží je mistrovina všech mistrovin. Ale taková je doba, prostě krádež není krádež, úplatek není úplatek, podvod není podvod.

Možná Somálští piráti by mohli přispět internetovým pirátům, pokud zajmou nějaké lodě a dostanou výkupné, uzavřít spojenectví. Nebo možná poradit, jak unést nějakého filmaře a žádat potom peníze na provoz pirátských serverů? To by asi taky pomohlo chudákům pirátům, aby dál mohli bohatnout na úkor druhých. Nenechte se zmást, piráti nejsou charitativní organizace.
Možná s námi nemusíte souhlasit, ale přece jen stojíme na straně lidí, kteří nejsou anonymní, kteří točí filmy, seriály a snaží se vše dělat legálně, za peníze, neboť jejich práce není žádný koníček provozovaný o víkendech, či po večerech.
Otázka zní, co udělá ČPU Česká protipirátská unie, Policie ČR, když se někdo veřejně hlásí k obohacování na nelegálně získaných filmech.
Po nedávném zatčení Kima "Dotcoma" Schmitze a ukončení provozu jím vlastněného MegaUpload.com a přidružených webů začaly obdobné servery panikařit a bleskurychle mazat inkriminovaný materiál. Zatýká se, ale kinotip.cz bojuje dál, snaží se dál obohatit a dokonce volá po sbírkách, aby mohl dál nabízet uloupené filmy, seriály. Těžko uvěřitelné, ale je to tak.
 
Policie ČR v současnosti prověřuje asi 60 lidí z Čech a Slovenska, kteří jsou podezřelí z neoprávněného šíření například filmu Kajínek, nezákonného uložení nebo sdílení. Uvidíme, jestli budeme následovat zahraničí, nebo budeme absurdistánem a zloděj bude křičet, chyťte zloděje, či přesněji, pomáhejte mi krást. V tomto případě dokonce zloděj křičí, piráti všech zemí spojte se, policie nám škodí, máme problém s krádežemi a prodejem uloupeného zboží.

Útok na cpufilm.cz - Zprávy TV NOVA