Proč fanoušci Star Wars nenávidí nové verze původních dílů?

Proč fanoušci Star Wars nenávidí nové verze původních dílů?
Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje | Lucasfilm Ltd.
Již fakt, že úplně původní sestřihy odmítl Lucas vydat na DVD/Blu-ray, fanoušky naštval. Ano, bylo to jeho dítě a tudíž měl právo si ho libovolně upravovat dle svých pološílených potřeb. To ale neznamená, že musel každému nutit všechny ty zbytečné CGI hovadiny, které narval do nových sestřihů. Upřímně, co zásah, to horší výsledek. Pokud bylo smyslem změn znechutit všechny fandy původních Star Wars, Lucas víceméně uspěl.
Mezi nejdiskutovanější změny patří scéna ze Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977), ve které Han Solo (tehdy ještě hraný Harrisonem Fordem) chladnokrevně zastřelí Greeda. V původním sestřihu z roku 1977 ho zastřelí Han poté, co cítí hrozbu, aniž by čekal, zda Greedy sám zakročí. Viz video:
Dnes je tento okamžik ohroženým druhem, neboť od verze z roku 1997 napřed vystřelí Greedo a poté je zastřelen Hanem. Není se čemu divit, že zásah fanoušky popudil, neboť zásadně mění Solův charakter. Lucas byl reakcemi ve své době zaskočen. Napřed kontroval tím, že to tak mělo vždy být. Poté přišel s šílenějším prohlášením: podle něj i ve verzi z roku 1977 vystřelil Greedo první! Což vedlo k otázce, zda nás má všechny za idioty?
Lucas vysvětlil změnu z roku 1997 tím, že prý řada lidí byla ohledně původního sestřihu zmatena, kdo střílel první (což rozhodně nebyla, ale proč mu to nenechat). Proto přidal moment, z něhož je 100% jasné, že Greedo. Na IMSDB se ale k Lucasově smůle povaluje přepis původního scénáře:
GREEDO
That's the idea. I've been looking forward to killing you for a long time.
HAN
Yes, I'll bet you have.
Suddenly the slimy alien disappears in a blinding flash of light. Han pulls his smoking gun from beneath the table as the other patron look on in bemused amazement. Han gets up and starts out of the cantina, flipping the bartender some coins as he leaves.
HAN
Sorry about the mess.
Pro méně anglicky zdatné. V popisu scény je následující informace: „Náhle mimozemšťan zmizí v oslepujícím světle. Han vytáhne kouřící zbraň zpod stolu...“ Žádné zmínka o tom, že by mimozemšťan použil zbraň první. Takže až vám (hlavně mladším) bude jednou divné, proč se někteří lidé s takovou nechutí dívají na scénu, kde Han nevystřelí první, tady máte odpověď.
Peter Mayhew, Mark Hamill, Harrison Ford
Mark Hamill