Nominační večírek Českého lva: radost, smích, zamilovanost

Nominační večírek Českého lva: radost, smích, zamilovanost
Šivovo kolo života
Jak tedy vypadal večer objektivem Josefa Loudy ? Aleš Danielis po té, co převzal Českého lva za nejlepší zahraniční film, Králova řeč, prozradil, že nový film jeho distribuční společnosti Bontonfilm, Hugo a jeho velký objev, je v kinech jen s titulky. Zahraniční producent nepovolil nákladný český dabing. Naštěstí se ve filmu mluví tak málo, že i malí čtenáři si s pár řádkami titulků poradí.
nominacni-vecirek-radost-smich-zamilovanost-7
Aleš Danielis z Bontonfilmu a Český lev za nejlepší zahraniční film, Králova řeč.
Bolek Polívka, který dodnes hraje s Pavlem Liškou a Petrem Vachlerem divadelní představení Český lev - divadelní dokument, byl obklopen mnoha členy rodiny. Anna Polívková představila svého přítele a kolegu Jakuba Xaviera Baru, se kterým vystupuje pod názvem Ani by neřekla. Navíc všem zamotali hlavu, když sdělila, že se zásadně představují jako Napoli a Iby Pop. Prostě Polívkovská krev se nezapře. Jeho milá manželka Marcela se po návratu z Itálie skvěla bavila s distributorem, příležitostným hercem a členem Akademie Janem Jírou ze CinemArtu.
nominacni-vecirek-radost-smich-zamilovanost-31
nominacni-vecirek-radost-smich-zamilovanost-35
A protože večer byl ve znamení lásky, polibky během představení, ani na večírku nechyběly. Česká trojka Polívka, Hrubešová, Pavelka už měli v líbání své zkušenosti a střihač Jan Mattlach ( Šakalí léta, Hlídač č.47) nelíbal jen svou ženu Karin.Ten nejodvážnější předvedl, držitel mnoha Českých lvů, Jiří Brožek. Koho chtěl líbat? Ondřeje Pavelku. Nebo to mělo být naopak?  Inu recese je recese?
nominacni-vecirek-radost-smich-zamilovanost-44
nominacni-vecirek-radost-smich-zamilovanost-11
nominacni-vecirek-radost-smich-zamilovanost-40
Nejzajímavějším podivínem na večírku byl další člen České filmové a televizní akademie Jiří Stivín. Fotil a fotil a fotil. Bolka Polívku, tajemné slečny a nakonec i slovenskou hvězdu Petera Nagyho s jeho přítelkyní.
nominacni-vecirek-radost-smich-zamilovanost-42
nominacni-vecirek-radost-smich-zamilovanost-17
nominacni-vecirek-radost-smich-zamilovanost-43
nominacni-vecirek-radost-smich-zamilovanost-26
nominacni-vecirek-radost-smich-zamilovanost-22
Fotografie k článku poskytl Josef Louda, dlouholetý skvělý fotograf Českých lvů.
Záznam přímého přenosu Nominančního večera ZDE.
V
ýsledky Nominací Český lev 2011 najdete ZDE.