Danny Boyle: od Trainspottingu k olympijským hrám v Londýně

Danny Boyle: od Trainspottingu k olympijským hrám v Londýně
Při práci na filmu 127 hodin.
Že v Číně umějí pořádně vyrazit dech se ukázalo také na OH v Pekingu, která svou velkolepostí neměla obdoby. Jak později poukázali ochránci lidských práv, v kolosálním projektu nebyli lidé zrovna hlavní prioritou. Danny Boyle to vidí právě naopak.
Talentovaný britský režisér (Trainspotting, Pláž, Milionář z chatrče) za ústřední téma zvolil člověka a humanismus, čímž prý naváže na OH v Sydney, které byly především "o lidech".  Hodlá také dát přednost „komornější“ atmosféře. Rozpočet se pohybuje ve kolem 800 milionů korun.
danny-boyle-od-trainspottingu-k-olympijskym-hram-v-londyne-1
Při práci na filmu 127 hodin.
Při psaní scénáře se Boyle podle svých slov značně inspiroval Shakespearovou hrou Bouře (The Tempest). Celý ceremoniál zahájí obří zvon (údajně největší zvonící zvon v Evropě), který tak pozdraví kolem dvaceti tisíc účinkujících – především zdravotních sester a dětí.
Hudbu Boyle svěřil britskému projektu Underworld (který nezapomenutelně přispěl už na soundtrack Trainspottingu)  a supervizi Stephenu Daldrymu, režiséru filmu Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko (Incredibly Loud and Extremely Close  / 2011).
Mimochodem, Boyle není ani zdaleka prvním filmovým režisérem, který dostal na starost ceremoniál olympijských her. Jeho čínským protějškem v roce 2008 byl Zhang Yimou (Hrdina / 2002)