Tržby: Neporazitelný Rozbřesk pořád kraluje. Doplácí na to Mupeti a Velká vánoční jízda?

Tržby: Neporazitelný Rozbřesk pořád kraluje. Doplácí na to Mupeti a Velká vánoční jízda?
Velká vánoční jízda | če
Velká vánoční jízda
Velká vánoční jízda | če
První je přirozeně romanťárna Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011), která již celosvětově trhla 588 milionů dolarů. V Summit Entertainment budou mít bohaté Vánoce. Na druhém místě zůstali Mupeti (2011), kteří ovšem zažili tvrdý finanční propad. Oproti minulému víkendu si v tržbách pohoršili o 61%, což je v případě natolik dobře hodnoceného filmu vyloženě zarážející. Velmi si naopak polepšil Hugo (2011), který poskočil z pátého na třetí místo a jeho propad je pouhých 33%. Na čtyřce stále nedostatečně vydělávající Velká vánoční jízda (2011), která si tentokrát na konto připsala 7 milionů. Pokud to takhle bude dál, nedotáhne to tenhle výborně hodnocený animák v domácích tržbách ani na 50 milionů (aktuálně jich má 25). To je vzhledem k famózním ohlasům jednoznačná škoda.
Adam Sandler, Al Pacino
Jack a Jill (2011)
Na pětku se propadl animák Happy Feet 2 (2011), který doma zatím stihl nastřádat 51 milionů, což je výrazně méně, než jak si vedla svého času výrazně lépe hodnocená jednička. Na šestce zůstala otřesně hodnocená a nepříliš vydělávající komedie Adama Sandlera Jack a Jill (2011). Na sedmou pozici se z devítky vyhouplo dramedy The Descendants (2011) s Georgem Clooneym. Osmou pozici okupuje Válka Bohů (2011), která již celosvětově nastřádala slušných 166 milionů dolarů. Na devítku poskočil z desítky průměrný Mistrovský plán (2011) a desítku tentokrát uzavírá Kocour v botách (2011), který to má již jen pár chlupů od čtvrt miliardy na celosvětových tržbách. Není to cifra dosahující hvězd shrekovské série, ale na první sólovku nejde o nejhorší číslo.
Tentokrát byl víkend menším klidem před bouří. Pořádného otřesu se dočkáme až za pár dní, kdy do kin po celém světě vstoupí hvězdně obsazený Šťastný Nový rok (2011). Vzhledem k tomu, jakého zájmu se těšila tematicky podobná romantická komedie Na sv. Valentýna (2010), dá se očekávat, že i Šťastný Nový rok (přestože v něm také hraje Ashton Kutcher) si své diváky najde.
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.