Sequel Star Treku vstoupí do kin v květnu 2013

Sequel Star Treku vstoupí do kin v květnu 2013
Původně měla 17. května 2013 udeřit na americká kina sci-fi Singularity Rolanda Emmericha (Den nezávislosti / 1996, Anonym / 2011). Emmerich si však se spoluscenáristou Haroldem Kloserem vyžádal extra čas na doladění scénáře, což znamená odsun Singularity na listopad a uvolněný květnový termín. Toho se chytili v Paramountu a ohlásili, že datum je pevně v jejich rukách a můžeme se proto těšit na návrat sympaťáků v elastických uniformách.
Taktéž se vyrojila spekulace, že by se hlavní záporné role mohl ujmout Benicio Del Toro (21 gramů / 2003, Vlkodlak / 2010). J.J. Abrams nelenil a nečekaně rychle poskytl k této fámě vyjádření: „Tohle není dokonce ani v konkrétním jednání. Jen o té možnosti diskutujeme. Já osobně bych s Del Torem ale hrozně rád dělal. Chci s ním na něčem pracovat již řadu let a cítím, že tohle by mohla být dobrá příležitost.“ Tak že by na tom nakonec něco bylo?
Trekkies si každopádně musí zanést do kalendáře hvězdné datum 17. května 2013. Tehdy se omlazená posádka lodi Enterprise vydá na své druhé velké filmové dobrodružství. Žijte dlouho a blaze, ať se té premiéry dočkáte.
Víte že?...
... v přípravě na svou roli kapitána Jamese Kirka shlédl Chris Pine klasické epizody seriálu a dokonce i četl o světě Star Treku? Svou roli chtěl nicméně pojat zcela originálně. Založil ji proto na umíněném Maverickovi Toma Cruise a hláškujících hrdinech Harrisona Forda Hanu Solovi a Indiana Jonesovi.