Leonardo na dobrodružných výpravách

Leonardo na dobrodružných výpravách
Povede si da Vinci u diváků lépe, než krásná Angelina Jolie?
Řeč je přirozeně o samotném Leonardu da Vincim, legendě, která pravděpodobně vymyslela úplně všechno (nebo to tak aspoň občas podle skic jeho strojů vypadá). Podobná postavička je rozhodně vděčným námětem, čehož hodlá využít studio Universal. Najalo proto Jonnyho Kurzmana, aby dal dohromady film, ve kterém bude mladý Leonardo prožívat nějaké smyšlené dobrodružství. Produkovat bude Lawrence Gordon, který má mimo jiné na triku Hellboye (2004) a filmového Tomb Raidera.
leonardo-na-dobrodruznych-vypravach-1
Povede si da Vinci u diváků lépe, než krásná Angelina Jolie?
Jde vlastně o zatraceně chytrý tah. Studio může čerpat z Leonardových vynálezů a současně ho hnát do těch nejšílenějších končin vizuálně atraktivního historického světa, čímž by mohl vzniknout docela zajímavý mix Indiana Jonese a Jamese Bonda. Jen to nepřehánět. Leonardo měl tunu nápadů, tak snad se filmaři příliš neutrhnou ze řetězu. Projekt Leonardo je každopádně v pohybu a bude zajímavé sledovat, co se z filmu nakonec vyklube. Prozatím můžete tipovat, kdo by se na mladého da Vinciho hodil.
Víte že?...
... mezi da Vinciho vynálezy patří mimo jiné tank, ponorka, skafandr, kulomet, kalkulačka, vrtačka a auto poháněné pružinovým mechanizmem? Kurzman bude mít během psaní scénáře skutečně z čeho vybírat.