Tržby: Tři mušketýry vypráskali duchové

Tržby: Tři mušketýry vypráskali duchové
Tři mušketýři (2011) | H. C. E.
trzby-tri-musketyry-vypraskali-duchove-2
Paranormal Activity 3
Paranormal Activity 3 překvapilo. Ne proto, že jde o nejúspěšnější titul víkendu. Davy by se hrnuly, i kdyby za režií stál Uwe Boll a scénář napsal jeden ze stovky lidí, kteří se podíleli na cateringu Děsnýho dojáku. Tak silná je to značka. Snímek překvapil hlavně výbornými recenzemi, které zajistily ještě o něco větší zájem diváků. Duchařská trojkaotevřela za úctyhodných 54 milionů dolarů, což je nejen nejlepší start v sérii (dvojka měla o 14 milionů méně), ale dokonce jde i o nejlepší říjnový otvírák v historii vůbec! Čtyřka (a nejspíš i pětka, šestka atd..) nás rozhodně nemine.
Logan Lerman, Luke Evans, Ray Stevenson, Matthew Macfadyen
Tři mušketýři (2011) | H. C. E.
Na dvojku kleska překvapivě povedená Ocelová pěst, na trojku remake Footloose. Obojí se v tržbách propadá minimálně (tento víkend shodných 30%). Až na čtyřce startují s necelými devíti miliony Tři mušketýři, kterými si chtěl Paul W.S. Anderson rozjet vedle Resident Evilu další úspěšnou sérii. Nepovedlo se. Pravda, mimo USA se filmu úplně zle nevede (aktuálně 49 milionů), ve Státech ale budou Tři mušketýři platit za jeden z největších Andersonových finančních průšvihů. Z jeho filmů hůře startoval pouze Žoldák, kterému jsme se věnovali v posledních propadácích.
Rowan Atkinson
Johnny English se vrací | BontonFilm
Drama George Clooneyho The Ides of March na pětce, rodinný Můj přítel delfín na šestce a sportovní Moneyball na sedmičce, vše s příjemnými třetinovými propady (diváci si očividně chtějí dobře hodnocené filmy udržet v kinech). Až na osmičce startuje Johnny English se vrací se 3.8 miliony. Jednička měla sice v USA takřka 3x lepší opening, ale zase byla nasazená do více kin. Dvojka ji navíc hravě strčí do kapsy ve zbytku světa, kde si již stihla vydělat 104 milionů dolarů. Na Atkinsona holt pořád víc slyší mimo Spojené státy.
Na devítce nová Věc, která pořád nikoho nezajímá a na desítce drama 50/50, jenž by si naopak dle nadšených recenzí zasloužilo o něco větší zájem.
Tak schválně, jak příště zamotá pořadím Kocour v botách a Vyměřený čas. Sázíme spíše na chlupáče, ale třeba ho fanynky Justina Timberlakea porazí.
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.