Smrtonosná past 5 má název a datum premiéry

Smrtonosná past 5 má název a datum premiéry
Existuje málo akčních sérií, které se dokázaly udržet na špici žánru dvě dekády. Smrtonosné pasti s Brucem Willisem do téhle skupiny patří. Humorem i akcí nabitá série, ve které hláškující John McClane vystřílí, co může, se v roce 2007 dočkala nečekaně povedeného čtvrtého dílu. Legenda žije dál a protože si čtyřka vedla v kinech velmi dobře, již brzy se dočkáme pátého kola. Ponese název A Good Day to Die Hard (to není vůbec, ale vůbec marná volba) a do kin by měl snímek dorazit 14. února 2013.
Smrtonosná past 4.0
Smrtonosná past 4.0 | 20th Century Fox
Společně s oficiálním názvem a datem premiéry vypustilo studio Fox i nástřel děje: McClaneův syn se dostane do ruského vězení, odkud ho bude muset tatínek dostat. John se nám proto tentokrát vydá do Evropy a jakmile se dostane na místo určení, dojde mu, že něco tak úplně neštymuje. No a to povede k další smršti akce a hlášek. Studio zatím neupřesnilo, jestli bude pětka Rko (jako jednička až trojka) nebo PG-13 (jako čtyřka), ale je velmi nepravděpodobné že by se rozhodlo pro krvavější variantu.
Rozpaky budí autorský tým. Scénář dal dohromady Skip Woods, který má na kontě Hitmana, X-Men Origins: Wolverine a A-Team, což prostě není žádná hitparáda (ale A-Team, pravda, ušel). Ještě horší je to ale na postu režie, kterou obsadil John Moore (Max Payne, Let Fénixe). Zkuste zadržet pláč…
smrtonosna-past-5-ma-nazev-a-datum-premiery-1
Pokud jde o syna, zatím není nikdo obsazený. Jsou už ale kandidáti, kteří mají reálnou šanci roli získat - Ben Foster, Paul Dano, Aaron Paul and Milo Ventimiglia. Osobně bych bral Fostera, který má ohromné charisma.
Dobrou zprávou tedy je, že se Smrtonosné pasti 5 opravdu dočkáme. Snad neudělá sérii ostudu a Moore s Woodsem ze sebe dostanou to nejlepší.
Víte že?...
... původně byl scénář pro třetí díl určen pro sérii Smrtonosná zbraň?