Poledňáková tentokrát líbá jako ďábel a navíc v Maroku!

Poledňáková tentokrát líbá jako ďábel a navíc v Maroku!
polednakova-tentokrat-liba-jako-dabel-a-navic-v-maroku-3
„Opravdu to nebyl můj záměr nechat si otevřenou možnost k vytvoření druhého dílu, prostě se mi do filmu víc nevešlo," odmítá scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, že už první díl psala s vidinou dvojky. „Jakkoliv jsem na pokračování nepomýšlela, občas jsem si  položila otázku, jak tyhle vztahy mohou dopadnout? A stejnou otázku mi kladli i diváci. Jedni viděli jedinou možnost, že se František vrátí k Bohunce, jiní že Helena se musí vrátit ke Karlovi. A všichni zamilovaní byli přesvědčení, že Helena a František budou spolu žít. Mnoho diváků si vkládalo do příběhu svoji vlastní zkušenost, přání a představy. Bylo to pro mne nanejvýš překvapivé, ale i inspirující. Sotva film skončil, diváci se ptali: ,Co bude dál?' Přiznávám, že i já sama jsem byla zvědavá, jak by to asi dopadlo, kdyby se čas příběhu nezastavil, a tak jsem se rozhodla dát svým hrdinům šanci a nechat je žít. Ty čtyři hlavní postavy jsou tak silné a výrazné, že to, co bude dál, nabídnou i vyřeší sami…,“ říká režisérka, která svoji profesi dvakrát pověsila definitivně na hřebík a dvakrát se k ní vrátila.
polednakova-tentokrat-liba-jako-dabel-a-navic-v-maroku-2
Příběh nového filmu začíná ve chvíli, kdy jsou staré manželské svazky definitivní minulostí a kdy se Helena s Františkem pokoušejí začít nový společný život. Ovšem, jak už to tak bývá, pouto s bývalým životem nelze zpřetrhat jen tak jednoduše. Stále je to vaše rodina, vaše okolí a vaši bývalí partneři do společného života nutně stále patří.  „V padesáti letech člověk není solitér. Lety vytvořené rodinné vztahy jsou jako kruhy, které nejde překročit jen proto, že se naskýtá šance začít nový život,“ tvrdí Poledňáková.
polednakova-tentokrat-liba-jako-dabel-a-navic-v-maroku-4
Helenin bývalý manžel, úspěšný spisovatel Karel, se sice konečně odstěhoval ze společné domácnosti, může žít naplno svůj život svůdníka, ale začíná zjišťovat, že mu cosi chybí. Na Františkovu exmanželku Bohunu, energickou dámu, zvyklou vše řídit, pak situace dopadá ještě tíživěji. Oba hledají cesty, jak Františka a Helenu znovu získat pro sebe.
polednakova-tentokrat-liba-jako-dabel-a-navic-v-maroku-5
František s Helenou zvolí jediné rozumné východisko – rozhodnou se být chvíli sami a daleko, a tak vyrážejí na romantickou exotickou dovolenou do Maroka. Ale i zde je dostihnou nejen potíže, ale i jejich bývalí partneři, kteří ve Františkových a Heleniných cestovních lapáliích, k nimž patří ztracená zavadla, ukradené doklady a řada dalších problémů, vidí příležitost, jak se vrátit do jejich života. Zdá se, že skutečná zkouška vztahy Heleny a Františka přichází až teď!
Natáčení druhého dílu začalo 28. srpna 2011. Po měsíční práci v Praze a okolí se štáb přesunul do Maroka, kde tuto neděli startuje natáčení té hlavní části filmu.
polednakova-tentokrat-liba-jako-dabel-a-navic-v-maroku-1
„Čeká nás šestitýdenní maraton v Maroku," říká Poledňáková. „Mám skvělé herce i spolupracovníky a možnost pracovat v místech, kam české štáby běžně nejezdí.  I když to bude nesmírně náročné, věřím, že to zvládneme. Maroko je divukrásná země, budeme točit v Marakéši, na pobřeží oceánu v Essauiře i v poušti,“ doslova kypí energií a optimismem čerstvě sedmdesátiletá režisérka.
Snímek Líbáš jako ďábel stejně jako jedničku produkuje distribuční společnost Falcon, první diváci film uvidí na premiéře 17. května 2012.